Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин подав до суду на Порошенка і Турчинова

Четвер, 19 травня 2005, 12:09
Верховна Рада припинила повноваження народних депутатів Анатолія Матвієнка, Івана Васюника, Степана Бульби.

За відповідне рішення проголосувало більше 300 депутатів.

Як відомо, Матвієнко обраний прем'єром Криму, Васюник призначений заступником держсекретаря, а Бульба є губернатором Полтавщини.

За словами голови комітету Валентина Матвєєва, зараз суміщають свої посади 23 нардепи, донедавна їх було 34.

Він повідомив, що 16 травня надійшли рішення апеляційного суду Києва про припинення депутатських повноважень губернатора Волині Бондаря та голови Тернопільської адміністрації Стойка.

Також, за словами голови комітету, з 17 травня у провадженні суду перебуває заява спікера щодо повноважень Турчинова. "Подання на Порошенка поки не надіслано", - додав Матвєєв.

Водночас спікер Володимир Литвин заявив, що "вчора отримав лист від голови Київського апеляційного суду, де він повідомляє, що станом на 18 травня в провадженні суду знаходяться 22 справи, із яких 2 розглянуті по суті. "В числі цих заяв є заяви по Порошенку й Турчинову, це щоб зняти нашарування", - сказав Литвин.

Комітет також направив лист із проханням визначитися з місцем роботи меру Одеси Гурвіцу та начальнику одеського порту Павлюку. Їм надіслано відповідні листи.

Що стосується депутата Кукоби, який уже третій рік суміщає мерство в Полтаві з депутатством, то Матвєєв заявив, що ще в 2003 році комітет отримав рішення Полтавської ради про припинення повноважень голови. Питання, "чому до цього часу не призначені вибори мера Полтави", Матвєєв пропонує поставити іншим комітетам.

Також Матвєєв не знає про факти суміщення Володимиром Бойком депутатства з керівництвом Комбінатом імені Ілліча.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування