Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ ВІДМЕЖУВАЛАСЯ ВІД БАКАЯ. Інтерпол Тимошенко не шукає

Четвер, 19 травня 2005, 13:33
Російське відділення Інтерполу не підтвердило інформацію про те, що екс-керівник Держуправління справами Ігор Бакай має громадянство їх держави.

Про це заявив на прес-конференції у Києві в.о. начальника українського відділення Інтерполу Кирило Куликов.

"Як ви знаєте, існувало багато чуток щодо громадянства Бакая. Окремі політики казали, що він має російське громадянство. Ми звернулися спочатку до Держдепартаменту у справах громадянства України, яке підтвердило, що Бакай є громадянином України", - сказав Куликов.

"У російської федеральної мміграційної служби немає даних про громадянство Бакая. Бакай є громадянином України", - додав він.

За словами Куликова, Бакай оголошений в міжнародний розшук і в Інтерполі на нього "виставлена червона картка". Це означає, що всі країни, які входять до Інтерполу, мають розшукувати злочинця.

На питання, чи відомо, де зараз перебуває Бакай, Куликов сказав, що була інформація, що він знаходиться у Росії, але точних відомостей немає.

Він також зауважив, що крім Бакая, в базі знаходиться і екс-губернатор Сумщини Володимир Щербань.

Що стосується екс-міністра внутрішніх справ Білоконя, екс-голови ЦВК Ківалова та екс-мера Одеси Боделана, то українське відділення Інтерполу просило лише з'ясувати місце їх перебування.

Куликов не сказав, як довго може тривати розшук Бакая, зазначивши, що терористів, наприклад, іноді шукають по 5-10 років.

На питання про різну інформацію щодо статусу Юлії Тимошенко в базах українського і російського Інтерполу, Куликов відповів: "Інтерпол не коментує події, а лише констатує факти".

"Я констатую факт про відсутність даних в базі Інтерполу на громадянку Юлію Тимошенко. Які підстави виключення, я не інформую. Це наша внутрішня інформація", - сказав він.

На питання, чи не блокуватимуть російські правоохоронні органи розшук Бакая, Куликов відповів, що "це питання професійної гідності". "Ми допомагаємо їм, сподіваюсь, що і в них таке ставлення", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування