Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не торкалася руками здорових мужиків і не боїться, що вони підуть

Четвер, 19 травня 2005, 14:38
Прем'єр Юлія Тимошенко не боїться заяв російський нафтовиків про можливий відхід з України, тому що їх готові замінити інші.

В інтерв'ю "Московському комсомольцю" Тимошенко сказала, що "багато хто говорять, що згорнуть свій бізнес в Україні, але ніхто не згортає його".

"Якби ті, хто заявляє про намір згорнути, знали, скільки в моїй приймальні очікує російських нафтовиків, які мріють зайняти будь-яку нішу, що звільнилася, то, напевно, не стали би робити такі заяви", - сказала Тимошенко.

На репліку журналіста, що Тимошенко "буквально викручує руки" нафтовикам, вона сказала: "Я особисто нікому руки не викручувала. Як ви це собі уявляєте, я беру й заламую руки здоровим мужикам, які пройшли вогонь, воду й мідні труби?"

Вона сказала, що механізм неринкового регулювання цін на нафту й газ в Україні створила попередня влада.

"Наші попередники розпродали всі нафтопереробні заводи й поставили енергетичну безпеку країни під загрозу", - сказала Тимошенко.

За її словами, у переддень посівної, без власних нафторезервів, іншого виходу не було, "і нам довелося вплинути на ціни".

"Однак я гарантую, що в період збирання врожаю вже будуть діяти не ручні, а ринкові механізми", - додала вона.

Тимошенко також сказала, що нагадала "цим людям (тобто нафтовикам), які прибутки вони одержують в Україні й скільки вони вже заробили до цього, фактично не сплачуючи податки, фактично не сплачуючи мита, замість цього заносячи валізи з доларами в адміністрацію президента або приймальню колишнього прем'єр-міністра".

"Виходячи з цієї позиції, я запитала в цих "колег": "Хлопці, ви пам'ятаєте взагалі, скільки ви заробили грошей тут? І чи не хочете ви якимсь чином погасити свій борг перед народом України, хоча б заморозивши на 2 місяці ціни?", - сказала Тимошенко.

За її словами, ці люди "зрозуміли мене правильно". "Хоча низка нафтових компаній, як і раніше, намагається розмовляти з нашим урядом мовою тиску й шантажу, що й викликало останні перебої з окремими марками бензину", - додала Тимошенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування