Малих підприємців поменшає, а Тимошенко погано поінформована?

Четвер, 19 травня 2005, 15:27
Умови ведення малого бізнесу в Україні цього року погіршилися, і це може привести до зниження кількості підприємців, які створюють робочі місця.

Таку думку висловив голова Державного комітету з питань регуляторної політики й підприємництва Андрій Дашкевич на прес-конференції в четвер.

"На системному рівні ці умови, на жаль, погіршилися. Сподіваюся, що це витрати перехідного періоду встановлення й формування нової вертикалі влади", - сказав Дашкевич.

Зокрема, за його даними, на початок року в Україні діяло 3 млн. підприємців, які використали спрощену систему оподатковування, загальний внесок яких до держбюджету склав 3 млрд. грн.

Однак у результаті податкових новацій бюджету-2005 і за умови збереження поточної ситуації, за підсумками року їхнє число може скоротитися більш ніж на половину, відзначив Дашкевич. При цьому значна кількість підприємців піде в "тінь" через зростаючого до надмірного рівня податкового навантаження.

"Потрібно на урядовому й більш високому рівні принципово визначитися з алгоритмом діяльності: ми створюємо робочі місця або створюємо нових безробітних... Скільки ми будемо працювати, стільки й будемо відстоювати наше переконання в необхідності збереження спрощеної системи оподатковування", - сказав Дашкевич.

При цьому він нагадав, що створення одного робочого місця у важкій або обробній промисловості коштує від $20 до $100 тис., тому підтримка малого бізнесу зберігає одне з найважливіших місць у ряді соціальних й економічних завдань держави.

За словами Дашкевича, Держкомпідприємництва направляє максимум зусиль для рішення проблем, у першу чергу, з бюджетними надходженнями, які виникнуть у зв'язку зі сформованою ситуацією.

Говорячи про заяву прем'єра Юлії Тимошенко про недостатність роботи Держкомпідприємництва у розвитку малого й середнього бізнесу й можливості кадрових змін у цьому органі, він відзначив, що прем'єр або недостатньо проінформована, або дезінформована про роботу комітету.

При цьому Дашкевич нагадав, що при необхідності питання кадрових призначень остаточно зможе розв’язати президент Віктор Ющенко.

Раніше у вівторок Тимошенко заявила, що буде порушувати кадрове питання щодо Дашкевича, оскільки "такої слабкої роботи" Держкомпідприємництва вона "ще не бачила".

Дашкевич був заступником Кінаха в УСПП і керівником служби прем'єра, коли Кінах очолював Кабмін.

Читайте також:

Тимошенко не задоволена Кінахом і звільнить його людину

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...