Лікарі готові транспортувати Шеклі на батьківщину

Четвер, 19 травня 2005, 15:36
Українські лікарі приватної клініки "Борис", які лікують американського письменника-фантаста Роберта Шеклі, готові до транспортування свого хворого до одного зі шпиталів США.

Про це повідомив президент клініки "Борис" Михайло Радуцький на прес-конференції у четвер в Києві, відзначивши, що нинішній стан хворого дозволяє його транспортування, а українська авіакомпанія "Аеросвіт" готова надати спеціальний літак, в якому можна буде розмістити все обладнання.

За словами Радуцького, єдиною затримкою поки є відсутність домовленості з яким-небудь американським шпиталем про негайну госпіталізацію Шеклі після його прибуття до Америки.

Радуцький також повідомив, що стан письменника поліпшується з кожним днем, хоча він все ще залишається підключений до апарату штучного дихання.

Він підкреслив, що, не дивлячись на ускладнення у родичів Шеклі з оплатою рахунків клініки, лікування письменника перериватися не буде.

Директор видавничого дому "Мій комп'ютер", який запросив письменника до України, Михайло Литвинюк склав подяку українському уряду за надану допомогу при лікуванні письменника.

За його словами, "відгукнулися всі, але швидше за всіх - Микола Томенко: вже через дві години після дзвінка до нього у нас були кваліфіковані консультанти від Мінохоронздоров'я", розповів Литвинюк.

Відповідаючи на питання журналістів, він повідомив, що збір добродійних коштів на лікування Шеклі проходить успішно: до ранку четверга на рублевому рахунку, який був відкритий в середу, вже зібрано 5,7 тис. рублів (біля 3,1 тис. гривень), а на гривневому для юридичних осіб - 384 гривні.

На четвер повна вартість лікування Шеклі склала 66 тис. гривень, з них вже сплачено 22 тис. Один день лікування коштує близько 3 тис. гривень.

Як відомо, 27 квітня Шеклі, який приїхав до Києва на запрошення організаторів конвенту фантастів "Портал", відчув себе погано і був поміщений у приватну клініку "Борис".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

В американського фантаста Шеклі немає грошей на лікування в Україні


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News