Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи знайшли головну помилку Ющенка

Четвер, 19 травня 2005, 16:15
За 100 днів роботи нова влада дала багато обіцянок, змогла завоювати довіру у Заходу, проте їй не вдалося налагодити ефективний діалог з Росією.

Такої думки дійшли учасники круглого столу "100 днів нової влади. Погляд недержавних аналітичних центрів", який відбувся в Києві у четвер.

Директор міжнародних програм Центру Разумкова Валерій Чалий заявив, що "політико-дипломатичний прорив у відносинах із Сполученим штатами, який є значною заслугою президента, поки не забезпечується економічними показниками, зокрема інвестиціями".

Він також відзначив, що криза довіри, яка була з боку європейських західних країн до попередньої влади, змінилася на довіру до нової. Проте цього не можна сказати про східний напрям.

"Нова українська влада продемонструвала, що готова до прагматичних
взаємовигідних відносин з Росією, але сьогодні є проблема діалогу. Я не скажу, що це охолоджування, але фаза очікування відчувається", - сказав експерт.

Як підкреслив Чалий, сьогодні дуже важливо налагодити цей політичний діалог з основним стратегічним партнером України - Росією. "Це дуже важливий партнер для
співпраці і для євроінтеграційних устремлінь", - відзначив він.

Як відзначив директор Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, за 100 днів
новою владою "зроблено мало, але в той же час, було багато загальних декларацій, зроблених урядом, президентом".

На думку Коліушко, нинішня команда - колишня опозиція, прийшла до влади, "не маючи проектів документів, не маючи кандидатів на різні посади, в уряді зокрема".

Він вважає, що до негативів влади за минулі 100 днів належить те, що вона дуже слабо веде законодавчий процес.

"Так, дотепер не прийняті закони про Кабінет міністрів, про центральні органи виконавчої влади", сказав Коліушко, висловивши сумнів, що ця робота буде завершена до парламентських виборів.

За його словами, за 100 днів президент подав до парламенту 13 законопроектів, Кабінет міністрів вніс 35 законопроектів. Коліушко підкреслив, що в історії України "таких низьких показників законодавчої активності президента і, тим більше, Кабінету міністрів ще не було".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування