Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не тисне на Омельченка, а Тимошенко на мінному полі

Четвер, 19 травня 2005, 16:49
Лідер фракції "Наша Україна", голова оргкомітету зі створення Київської міської організації "Народного союзу Наша Україна" Микола Мартиненко заперечує факт тиску на київського мера Олександра Омельченка з боку президента Віктора Ющенка.

"Президент ні на кого не тисне. І не втручається ні в справи Омельченка, ні в голосні судові розгляди", - передає слова Мартиненка прес-служба фракції.

Щодо можливих кандидатів на пост міського голови Києва, Мартиненко відзначив:

"Кандидатом у мери від нашої політичної сили буде той, на кому зупинить вибір партія й президент, і той, у кого будуть реальні шанси на перемогу. Для мене ж у Києві головне - одержати перемогу "Нашої України" на виборах до Київради".

"Варто розуміти, що з урахуванням нового закону про вибори положення мера буде зовсім іншим. Новий мер не зможе вертіти міськрадою як захоче, тому що в ньому будуть представлені незалежні політичні сили", - заявив лідер фракції, додавши, що такої сили, яка була в нинішнього мера, не буде більше ні в Омельченка, якщо він знову буде міським головою, ні в будь-кого іншого".

Мартиненко також сподівається, що надмірно "гарячі", на його думку, політики з різних органів влади "остудять запал" і припинять сперечання всередині своєї єдиної команди.

"Сумно спостерігати за тим, як у деяких наших політиків емоції беруть гору над здоровим глуздом. Ситуація з пальним в Україні поки залишається складною, і ще й далека від остаточного розв’язання, але це не привід для того, щоб шукати внутрішніх і зовнішніх ворогів", - говориться в коментарі лідера фракції.

Мартиненко відзначає, що "особливо боляче, коли нікому не потрібне з'ясування стосунків відбувається між членами однієї команди - команди Ющенка", адже президент зовсім недавно попереджав членів уряду, що вони мають працювати згуртовано, як одна родина, і не конфліктувати привселюдно.

"Якщо вже вийшло так, що команда пропустила гол, то це привід йти в атаку й відіграватися, а не шукати, хто винний: воротар, захисник або погане поле. Уряд із самого початку знав, що, прийнявши спадщину від "проффесорів економіки", він буде грати не просто на поганому, а на справжньому мінному полі", - відзначив депутат.

У цьому контексті Мартиненко схвально оцінив указ президента "Про заходи щодо стабілізації ситуації на ринку нафти й нафтопродуктів".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...