Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не бачить світла в кінці тунелю, а Луценко цитував Шуфрича

Четвер, 19 травня 2005, 17:28
Віце-спікер Адам Мартинюк закрив засідання Верховної Ради через блокування трибуни фракціями "Регіони України" та СДПУ(о).

Після зустрічі генпрокурора Святослава Піскуна та міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з депутатами у спікера Володимира Литвина не було досягнуто конкретних результатів.

Депутати знову блокували трибуну. Депутат Нестор Шуфрич заявив, що поки не буде реакції у справах Різака та Колесникова, блокування триватиме, і попросив оголосити перерву до 11 години п’ятниці.

Саме в цей час, за словами спікера Литвина, генпрокуратура має дати відповідь на звернення Верховної Ради щодо зміни запобіжного заходу Колесникову.

Водночас на питання, чи бачить він вихід з цієї ситуації, Литвин відповів: "Важко сказати, що є світло в кінці парламентського тунелю".

Литвин сказав, що країна втягується в процес, схожий на листопад минулого року. "Тактика випробувана. Можна досягти певних рішень".

Він також закликав депутатів домовитись між собою, оскільки інша сторона залу нещодавно була в такій самій ситуації. "Я не хотів би, щоб країна затягувалась в політичне протистояння, атмосфера не зовсім здорова", - сказав він.

Спікер також висловився проти того, щоб втягувати в цей конфлікт президента. "Все має вирішитися в рамках закону", - сказав Литвин, додавши, що в цій ситуації все залежить від генпрокуратури.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який був присутній на зустрічі з депутатами, порадив їм досягати своїх вимог "не блокуванням трибуни, а змінами до законодавства".

Як варіант міністр запропонував фінансове покарання у економічних злочинах.

Луценко процитував Шуфрича, який при цьому сказав "сідєть будем все".

"Дійсно, можуть сісти дуже багато, зважаючи на те, що робилося в країні 13 років. Депутатського суду нема в Україні. Вони не в праві вирішувати кого випустити, кого затримати".

Луценко зазначив, що показав депутатам відомості по кримінальним злочинам - "їх станом на 15 травня 338" - від голів райадміністрацій і вище.

"Якщо мене будуть викликати в парламент по кожній із 338 справ, Верховна Рада перетягне на себе функції всіх гілок влади, в тому числі і судової", - сказав Луценко.

Він також зазначив, що "опозиція чомусь не згадує про затриманого раніше заступника Різака, який, за даними попереднього слідства, причетний до підробки протоколів в Мукачевому".

Він також розповів, що нещодавно був затриманий керівник однієї з харківських райадміністрацій при отриманні хабара на суму 2000 доларів.

На питання, чи справді зараз іде активний пошук свідків у справі Колесникова, як про це сказала депутат Раїса Богатирьова, Луценко відповів, "що в нього немає такого слідчого – Богатирьова".

Він сказав, що розповідав дещо з ходу справи, що не заборонено таємницею слідства, Богатирьовій і припустив, що, можливо, вона щось неправильно зрозуміла".

На питання про блокування "Євробачення" представниками СДПУ(о) та Партії регіонів Луценко відповів, що міліція захищає правопорядок, а МВС - права громадян.

Тому на частині вулиць, які прилягають до "Євробачення" мітингувальники "можуть відвести душу", а на саму територію конкурсу "ніхто без квитків не пройде, навіть депутати".

"Українська правда"

Читайте також:

Луценко і Піскун опираються опозиції, їм розповіли про запліднення мух на Марсі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...