Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ОБІЦЯЄ РОСІЙСЬКИМ ОЛІГАРХАМ, ЩО СТОРІНКА ДІЙ ТИМОШЕНКО ПЕРЕГОРНУТА

Четвер, 19 травня 2005, 17:50
Президент Віктор Ющенко обіцяє російським нафтовим компаніям, що Україна буде працювати на ринку нафти винятково ринковими інструментами.

"Я би попросив зробити вас одне: починаючи з сьогоднішнього дня, ми продемонстрували з українського боку багато кроків, які роблять наш ринок більше ясним, прогнозованим і більше чуйним", - сказав він на зустрічі з представниками російських нафтових компаній.

"Я підтверджую, що ми будемо працювати винятково ринковими інструментаріями на ринку (нафти). Давайте перегорнемо ту сторінку, що викликала певні питання", - додав Ющенко.

У зустрічі також взяла участі прем'єр України Юлія Тимошенко.

При цьому Ющенко закликав зробити все можливе, щоб кожна зі сторін вийшла з зустрічі й могла заявити про те, що криза залишилася в минулому.

"Вийти й сказати: ми поставили крапку, ті проблеми, які в нас були - це проблеми поточного характеру. Ми знайшли відповіді на те, як урегулювати ситуацію на ринку нафтопродуктів", - сказав Ющенко.

"Відтепер те, що називалося нафтовою кризою – криза, що залишилася в минулому", - підкреслив президент.

Він відзначив, що "те, що виникло на ринку нафтопродуктів і сирої нафти в Україні - це приклад того, як не потрібно робити справу".

"І порізно, і спільно це - політика, від якої ми всі програємо. Тут я не відчуваю професіоналізму. Щось десь недомовлено, щось десь не виконане, десь хтось вчинив необов'язково", - сказав Ющенко.

Він додав: "Сьогодні я прошу й пропоную перегорнути цю сторінку".

"Я вам даю слово: ні міністри, ні керівники відповідних структур, ніхто не буде виходити з інших (інтересів), крім державних ринкових відносин у цьому питанні", - відзначив президент.

Він додав, що необхідно лише "поділити відповідальність" для того, щоб більше не потрапляти в подібні ситуації.

На зустрічі були присутні посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін, президент ВАТ "Лукойл" Вагіт Алекперов, віце-президент цієї компанії Микола Чорний, президент ВАТ "Транснафта" Семен Вайншток.

Також на зустрічі були присутні президент ВАТ "Група Альянс" Муса Бажаєв, президент ТОВ "НК "Альянс-Україна" - глава представництва ЗАТ "Казахойл-Україна" Петро Мірошников.

Крім того, президент і головний виконавчий директор ВАТ "ТНК-ВР Менеджмент" Роберт Дадлі, президент ВАТ "ТНК-ВР Україна" Олександр Городецький, генеральний директор ВАТ "Татнефть" Шафагат Тахаутдінов.

З української боку, крім Тимошенко, були присутні секретар Радбезу Петро Порошенко, перший помічник президента Олександр Третьяков, міністр палива й енергетики Іван Плачков, глава правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко.

Також Україну представляли глава правління ВАТ "Укрнафта" Іван Палиця, глава правління ЗАТ "Укртатнафта" Сергій Глушко, генеральний директор підприємства "Укртранснафта" Сергій Василенко.

"Інтерфакс-Україна"


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування