Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко декриміналізує вугільну галузь і дійде до кишені кожного шахтаря

Четвер, 19 травня 2005, 18:47
Президент Віктор Ющенко гостро розкритикував стан вугільної галузі та заявив, що сьогодні ця галузь залишається напівкриміналізованою.

Про це він сказав у четвер на робочій нараді з питань вугільної галузі, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що незважаючи на усі "ін’єкції" та бюджетне фінансування, видобуток вугілля скорочується.

"Створені монопольні, замкнуті схеми, мета яких – не як підняти видобуток вугілля, не як довести кошти до кишені шахтаря, а як відмити їх", – підкреслив президент.

Він заявив, що нинішня схема фінансування галузі сформована таким чином, що "будь-який ресурс, який дає держава, не доходить до раціональної організації роботи галузі та до простого шахтаря, а йде в кишеню тіньовиків".

Ющенко заявив про необхідність проведення структурних змін у галузі, сказавши, що "треба, щоб ці зміни відчув простий шахтар і галузь".

За результатами наради президент доручив до кінця четверга сформувати робочу групу, до якої він запропонував увійти народному депутатові Звягільському, представникам уряду та провідним експертам.

Головною метою робочої групи, за словами президента, є підготовка указу, присвяченого вирішенню проблем вугільної галузі, який має бути підготовлений до кінця наступного тижня.

Ющенко доручив запропонувати в указі, насамперед, чіткі шляхи вирішення проблем щодо погашення заборгованості по соціальних виплатах, реструктуризації боргів вугільних підприємств, зайнятості у шахтарських містах та вдосконалення процедури ціноутворення на вугільному ринку.

У нараді взяли участь міністр палива та енергетики Іван Плачков, міністр фінансів Віктор Пинзеник, міністр економіки Сергій Терьохін, міністр праці та соціальної політики В’ячеслав Кириленко, керівник ДПА Олександр Кірєєв, керівник ФДМ Валентина Семенюк, секретар РНБОУ Петро Порошенко, а також голова профспілки Незалежних гірників України Михайло Волинець, почесний президент ЗАТ "Шахта імені Засядька" та інші.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування