"Укрпапірпром" не хоче у список Кінаха

Четвер, 19 травня 2005, 20:22
Державна акціонерна холдингова компанія "Укрпапірпром" заперечує проти позовних вимог ВАТ "Рубіжанський картонно-тарний комбінат" із приводу незаконності продажу 20% акцій РКТК через "Укрпапірпром", тобто поза процедурою приватизації.

Як повідомив заступник голови правління "Укрпапірпром" Едуард Литвак, компанія, зокрема, не згодна з тим, що Фонд держмайна визнав незаконність процедури продажу пакетів акцій, що входять у статутний фонд холдингу (у тому числі 20% Рубіжанського КТК), ґрунтуючись на тому, що ці пакети при створенні ДАХК були передані в оперативне керування холдингової компанії.

"Я доручив юристові, щоб на черговому засіданні господарського суду, що розглядає це питання, він висловив прохання надати підтверджуючі документи про передачу акцій в оперативне керування", - сказав Литвак.

Пояснюючи позицію холдингової компанії, він нагадав, що відповідно до указу президента про створення ДАХК "Укрпапірпром", приватизацію на підприємствах, пакети акцій яких передавалися в статутний фонд холдингу, фактично було завершено.

"У державній власності знаходяться 100% акцій ДАХК "Укрпапірпром", а що стосується акцій підприємств, переданих у статутний фонд, то в списках акціонерів у якості власника числився "Укрпапірпром", - підкреслює Литвак.

"Звичайно, ми не мали права самостійно розпоряджатися акціями цих компаній, але було розпорядження уряду і рішення ФДМ про те, щоб продаж цих пакетів здійснювався холдингом, а гроші від продажу залишилися в його власності і були спрямовані на фінансування програми розвитку виробництва друкованих видів паперу і картону на Понінківському комбінаті", - сказав він.

"На великий жаль, на високому рівні йде змішування в купу пакетів акцій підприємств і холдингової компанії. І закони залишилися осторонь, йде посилання на порушення закону про приватизацію, тоді як процедура йшла поза законом про приватизацію", - сказав Литвак.

При цьому він нагадав слова голови ФДМ Валентини Семенюк, яка у свій час відзначала, що питання власності пакетів акцій, переданих у статутний фонд холдингів, дотепер не урегульоване державою.

Як повідомлялося, ФДМ в ході засідання господарського суду Києва визнало правоту ВАТ "Рубіжанський КТК", який вимагає визнати незаконність продажу 20% акцій АТ через ДАХК "Укрпапірпром".

Акції комбінату були продані у вересні 2004 року на торгах Української міжнародної фондової біржі, однак РКТК не був допущений до торгів.

РКТК - найбільший в Україні виробник гофротари. Його частка на внутрішньому ринку гофропродукції складає 30%.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

У списку на доплату структури Пінчука, Ахметова, "Привату", ІСД і російських олігархів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...