Червоненко сказав Ахметову і "Привату", що він їх слуга

П'ятниця, 20 травня 2005, 11:27
Міністр транспорту Євген Червоненко закликав олігархів вкладати гроші в дороги, а не в хабарі клеркам.

"Я посадив олігархів за стіл переговорів, оскільки авторитарні рішення і залякування гарні тільки при соціалізмі. Були всі найбільші групи, які тримають 60% залізничних перевезень. Це "СКМ", групи "Приват" і "Запоріжсталь", "Союз", завод Ілліча", - сказав Червоненко в інтерв'ю "Время новостей".

"Я сказав: "Я ваш слуга. Моя мета - зробити рівні правила для усіх, щоб ви не платили хабарів. Ви, мільярдери, принижуєте себе, коли якомусь недорозвиненому клеркові гроші носите валізами".

"Дороги в моторошному стані. Поділіться прибутками, підтримайте країну. Компроміс був досягнутий. Люди ж вони розважливі", - відзначив міністр.

Він також відзначив, що його робота "багатьом заважає".

"Через кілька місяців будуть оприлюднені результати аудиту мінтрансу в період керівництва покійного Кірпи. Розтрата бюджетних коштів наближається до 1 млрд. доларів".

"До незаконного переказу коштів причетне керівництво багатьох приватних компаній. Для мене як менеджера важливо з'ясувати, у якому стані підприємства мінтрансу. Нічого особистого ні до кого в мене нема", - сказав Червоненко.

На питання, чи є в нього конфлікт із Тимошенко, Червоненко відповів: "Я її підлеглий, ми в єдиній команді, тому знайдемо спільну мову".

"З іншого боку, факти говорять, що соціалісти і "Батьківщина", незважаючи на декларації, намагаються грати свою гру. Але ми прийшли до влади як єдина команда президента Віктора Ющенка, за якого голосував народ. Цієї лінії і повинні дотримуватися", - додав він.

Щодо обвинувачень з боку депутата Держдуми Митрофанова про нібито затримання Червоненка при одержанні хабара, міністр розповів анекдот: "Рабинович, ваша дочка - гуляща дівка". - "У мене сини". - "А кого це хвилює?"

"Мене дратує одне: через міфи таких політиків як Митрофанов російсько-українські відносини тупцюють на місці", - зазначив Червоненко.

"Ніякої плівки, про яку говорить цей політик, немає і бути не може. Я живу під телекамерами. Ще кілька місяців тому я привселюдно заявив, що в рамках спецоперації ми затримали людей, які намагалися дати мені хабар", - сказав Червоненко.

"Заява Митрофанова має інший підтекст. Декого дратує зближення Росії й України. Це емоційна реакція, щось на кшталт синдрому остраху "помаранчевої революції".

"Однак я упевнений, що інтеграцію транспортних систем, спрощення транзиту вантажів, ліквідацію корупційних схем уже не зупинити. І я пишаюся тим, що Ющенко і Путін дозволили нам вийти за рамки політичного нерозуміння", - відзначив міністр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування