ЛУЦЕНКО СПИТАЄ КУЧМУ ПРО БАКАЯ, НЕСПЛАТУ ПОДАТКІВ І ТИСК НА ПРИВАТИЗАЦІЮ

П'ятниця, 20 травня 2005, 12:51
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що серед запрошених до міністерства поки що немає ні лідера Партії регіонів Віктора Януковича, ні голови СДПУ(о) Віктора Медведчука.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Сільські вісті" у п’ятницю.

"Імені Януковича в моїх зведеннях поки немає. Немає ще й імені Медведчука", - сказав Луценко.

"Я ніколи й не ставив собі за мету розслідувати діяння тієї чи іншої особи чи бізнесової структури. Принципово не хочу бути схожим на тих псів кучмізму, які переслідували лише конкретних політиків. Тому ми ревізуємо всі сфери діяльності", - зазначив міністр внутрішніх справ.

Він навів приклад перевірки роботи спиртзаводів. "На тридцяти з вісімдесяти виявили грубі порушення. Одразу ж з’явилися незадоволені народні депутати з різних фракцій, які дружно заголосили про "політичні репресії", - сказав Луценко.

"Перевірили нафто- та газовидобування. Зловживань — на десятки мільйонів доларів. У відповідь — знову злива звинувачень у "репресіях". Але все це не більше, ніж лінія захисту", - відзначив міністр.

Проте Луценко зазначив, що має багато питань до екс-президента Леоніда Кучми. "І у зв’язку зі створенням Бакаєві можливостей роздерибанити держмайно на 980 мільйонів гривень без дозволу Фонду держмайна. І стосовно його відвертого тиску на Фонд держмайна щодо приватизації тих чи інших об’єктів", - повідомив він.

"Є вже й питання до фонду імені Кучми, який підозрюється в тому, що не сплатив кілька мільйонів гривень податків", - сказав міністр.

Він також повідомив, що "МВС вже внесло пропозиції стосовно декриміналізації окремих статей Карного кодексу". "У дуже багатьох випадках утримання під вартою доцільно було б змінити на грошовий штраф. Але — не у випадку з Бакаєм", - сказав він.

Щодо Бакая Луценко також сказав, що Державна служба боротьби з економічною злочинністю "завантажена роботою" лише з Ігорем Бакаєм.

"Мало хто сумнівається, що режим Медведчука — Януковича — Кучми обікрав країну до нитки. Тому, чесно кажучи, погоджуючись на посаду міністра, я сподівався, що доведеться довго розмотувати злочинні клубки, відстежувати, як бюджетні гроші перетікали через десятки рук", - розповів міністр.

"Але вже на посаді міністра я найбільше був шокований тим, що ніхто особливо не крився: всі схеми розкрадання держави лежать прямо на поверхні, її грабували відверто й нагло", - зазначив Луценко.

Він припустив, що "усі були переконані, що правоохоронці нічого перевіряти не будуть". "Зрештою, саме ці обставини й зумовили вал кримінальних справ", - пояснив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування