Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку збирають ще одну раду

П'ятниця, 20 травня 2005, 15:17
Передвиборчі укази президента Віктора Ющенка, які досі не вступили в силу, найближчим часом будуть підписані.

Таку обіцянку на брифінгу у п'ятницю дав заступник держсекретаря Маркіян Лубківський.

Він також повідомив, що президент може відновити діяльність ради з інформаційної політики, яка припинила свою роботу при президенті Кучмі.

За словами Лубківського, до складу Нацради з питань інформполітики ввійдуть представники Нацради з телерадіомовлення, комітету з питань свободи слова, центру Разумкова, редактори видань, керівники телерадіокомпаній, інформагентств, інтернет-видань, викладачі інституту журналістики.

"Найцікавіше, що Рада буде справді громадською", - сказав Лубківський, зазначивши, що 60% членів ради будуть відомими представниками в медіа-сфері, які "не мають ніяких обов'язків перед державою".

Що стосується громадського телебачення, то заступник держсекретаря ще раз наголосив, що вони не проти його створення, але це має бути поступовий процес. "Ми не маємо права іти на експерименти", - сказав Лубківський.

"Не хотілося, щоб така благородна ідея була знівельована в тих умовах, в яких знаходиться український медіа-простір", - сказав заступник держсекретаря.

За його словами, після завершення конкурсу "Євробачення" почнеться реформування Першого національного каналу.

Лубківський не назвав конкретних кроків реформування, лише зазначивши, що мета цього "вибудувати модель для громадського мовлення, ... щоб його дивились люди, щоб йому знову довіряли".

Заступник держсекретаря також висловився за підвищення рівня роботи інших державних ЗМІ. "Я би хотів, щоб "Укрінформ" був не гіршим за УНІАН, "Українські новини" чи "Інтерфакс", - сказав він.

Лубківський також пообіцяв, що секретаріат президента розширюватиме своє спілкування зі ЗМІ, зокрема проводитиме щотижневі брифінги за участю керівництва секретаріату.

Він також закликав журналістів подавати заявки на інтерв’ю з державним секретарем.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування