ЮЩЕНКО ГОВОРИТЬ ПРО ЗРИВ ГОЛОВНОЇ МЕТИ 2005 РОКУ

П'ятниця, 20 травня 2005, 15:28
Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна зриває графік свого вступу у Світову організацію торгівлі в 2005 році.

"На сьогодні мені здається, ми серйозно відстаємо за графіком, що забезпечить нам вступ у СОТ цього року", - сказав він на засіданні Ради національної безпеки й оборони України в п'ятницю.

Ющенко додав: "Точніше, знаходиться на грані зриву вступ України цього року до СОТ".

Ющенко підкреслив, що найбільш проблемним залишається ухвалення необхідних законопроектів: понад 20 законопроектів ще не передані на розгляд, чотири знаходяться на розгляді у депутатів.

Крім того, проблемною залишається тема двосторонніх переговорів.

"Ще півтора-два місяця тому у нас залишалися найскладніші переговори по двосторонніх протоколах, починаючи з США і закінчуючи деякими провідними країнами в Азії", - сказав він.

"По суті, це основна частина роботи, що залишається як завдання для виконання. На жаль, наскільки я інформований у цьому плані, отут прогресу в нас великого немає", - додав Ющенко.

Президент підкреслив, що вступ до СОТ, а також питання формування Єдиного економічного простору входять "в основні стратегічні інтереси України".

Ющенко також відзначив необхідність формування окремої структури, яка б займалася питаннями вступу України до СОТ і формуванням ЄЕП.

"Тема структуризації і формування відповідних інститутів з цих питань, щоб забезпечити весь переговорний процес, підготувати відповідні проекти, розглянути їх на уряді, у парламенті, - це можна зробити, якщо в апараті уряду виділити структуру, яка б цим займалася не тільки до вступу у СОТ, а і вела цю роботу на постійній основі після нашого вступу до СОТ", - сказав він.

За його словами, мова йде про структуру, яка б забезпечила роботу з європейськими і світовими структурами, роботу з Росією і СНД за планом ЄЕП.

"Я говорю про функції, які у попередні часи вело Міністерство зовнішньоекономічних зв'язків", - відзначив він, повідомивши, що вже переговорив з цього приводу з віце-прем'єром з питань євроінтеграції Олеом Рибачуком.

"Повинен бути кабінет, який повинен був би займатися з ранку до вечора цією роботою. Він повинен бути підлеглий одній цій діяльності. Це важлива, виняткова для України діяльність, яка потребує спеціальної мобілізації, у тому числі і структурної", - підкреслив Ющенко.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News