Ющенко порушив закон - переселив своїх підлеглих, коли новий будинок ще був музеєм?

П'ятниця, 20 травня 2005, 15:45
Секретаріат президента розмістив Головну службу державного протоколу в "Будинку з химерами" по вулиці Банковій ще тоді, коли ця установа мала статус музею.

Це випливає зі слів державного секретаря Маркіяна Лубківського, який сказав, що протокол Ющенка там розміщено "відповідно до внутрішніх нормативних актів".

При цьому Лубківський не уточнив, коли секретаріат розмістив в "Будинку з химерами" протокол. За інформацією "Українських новин", служба протоколу перебуває там уже близько двох місяців.

Як відомо, розпорядженням Кабміну від 11 травня будинку наданий статус державної резиденції. До цього ж будинок мав статус музейно-культурного центру.

У серпні 2004 року президент Леонід Кучма доручив Кабміну створити в місячний строк музейно-культурний центр "Шедеври мистецтва України" на базі "Будинку з химерами" як філію Національного музею.

Роботи зі створення центру фінансувалися за рахунок коштів, передбачених Міністерством культури в бюджеті на 2005 рік.

Центр був створений для популяризації художньої спадщини України, там були розміщені твори образотворчого мистецтва, скульптури, предмети декоративно-прикладного мистецтва з фондових зібрань провідних музеїв України.

Серед раритетів експозиції: "Острозька Біблія" друку Івана Федорова (1581 рік), бронзовий посуд 6 сторіччя до нашої ери, знайдений в селі Піщане (Черкаська область).

Читайте також:

Ющенко отримав нову резиденцію, і з цього хотіли зробити таємницю


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування