Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин побачив у Ющенка кухарок і менеджерів з влаштування конфліктів

П'ятниця, 20 травня 2005, 16:21
Голова Верховної Ради Володимир Литвин говорить про відсутність консолідації нинішньої влади і хоче ухвалення закону про опозицію.

Як сказав Литвин на конференції Всеукраїнського союзу сільгосппідприємств, відсутність консолідованості влади, що існувала раніше в Україні, збереглася і зараз.

Він також відзначив існування ще однієї проблеми - "деякі політики нагадують менеджерів з влаштування конфліктів".

Литвин розкритикував кадрову політику влади. На його думку, революція продемонструвала, що "кухарка може управляти державою".

"Деякі кадрові призначення викликають здивування", - підкреслив він.

Разом з тим, голова парламенту висловив надію, що цей період "не буде довгим, і представники влади звернуться до фахівців".

Литвин також висловився за необхідність "чітко зафіксувати в правовому плані, що таке опозиція для того, щоб не було синдромів страху, який переживає Україна".

Спікер пояснив свою думку тим, що такий синдром створюється виборчою компанією, коли "із страхом чекають, що переможець зробить з переможеним".

Він назвав "проблемою номер один" - "проблему падіння рівня суспільної моралі".

На думку спікера, це пояснюється двома чинниками - "зануренням в бідність і комерціалізацією каналів впливу на масову свідомість, які в гонитві за прибутком пропагують примітивізм".

Литвин також запропонував відмовитися від змін до Конституції, закликаючи до проведення одноразової зміни Основного закону країни.

"Ми повинні відмовитися від перманентних змін Конституції. Це повинна бути одноразова акція. Ми повинні забезпечити стабільність Основного документу країни", - сказав він.

Разом з тим, голова Верховної Ради звернув увагу на те, що дотепер ще не прийняті закони, які забезпечують дієвість Конституції, зокрема, закон про Кабінет міністрів.

На думку Литвина, відсутність такого закону привела до того, що в даний час існує три "кабінети міністрів": "На Грушевського (власне Кабінет міністрів), в секретаріаті президента і в Раді національної безпеки і оборони".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...