ПІНЧУК ПРОДАВ ФЕРОСПЛАВНИЙ ЗАВОД

П'ятниця, 20 травня 2005, 19:10
Віктор Пінчук, можливо, продав свій контроль над Нікопольським заводом феросплавів російському олігарху Віктору Вексельбергу.

Міністерство торгівлі, промисловості й туризму Кіпру зареєструвало угоду по придбанню компанією SL Capital Services 60% компанії Transtechnosteel Limited.

Про це агентству "Новина-Україна" повідомили в п'ятницю в міністерстві торгівлі, промисловості й туризму Кіпру.

Кіпрську компанію SL Capital Services пов'язують з ім'ям російського бізнесмена Віктора Вексельберга, а Transtechnosteel Limited - з українським бізнесменом Віктором Пінчуком.

За інформацією російських ЗМІ, офшорна компанія Benistar Corporation N.V. (Нідерланди, Антіли), яка також належить структурам, пов'язаним з зятем Кучми, була придбана компанією "Манкрофт Лімітед" (острів Мен), яку пов'язують з Віктором Вексельбергом.

Компанії Transtechnosteel Limited (Кіпр) і Benistar Corporation N.V. (Нідерланди, Антили) є основними власниками консорціуму "Придніпров'я", якому в травні 2003 року на приватизаційному конкурсі був проданий 50%+1 пакет акцій "Нікопольського заводу феросплавів" (НЗФ).

У зв'язку із цим експерти, опитані агентством "Новина-Україна" роблять висновок про те, що Віктор Пінчук "можливо продав свій контроль над НЗФ Віктору Вексельбергу".

Нагадаємо, що близько 73% акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" належать компаніям, афілійованим з корпорацією "Інтерпайп" (50%+1 належить ТОВ "Придніпров'я").

У той же час, представники групи "Приват" стверджують, що відповідно до реєстру, що веде компанія "Славутич-Реєстратор", 50%+1 пакет акцій усе ще належить державі й не був переданий консорціуму "Придніпров'я" у зв'язку з виявленими порушеннями в ході приватизаційного конкурсу.

Прем’єр Юлія Тимошенко також вважає, що контрольний пакет підприємства належить державі і обурилась, що не відбулися збори акціонерів, де б уряд міг призначити топ-менеджерів заводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування