ЮЩЕНКО ЗАПРОПОНУВАВ ТИМОШЕНКО ПОДАТИ У ВІДСТАВКУ

П'ятниця, 20 травня 2005, 22:17
Президент України Віктор Ющенко привселюдно запропонував прем'єру Юлії Тимошенко написати заяву про відставку.

Як пише газета "Дзеркало тижня", це було зроблено в четвер під час засідання щодо бензинової кризи в присутності керівників російських нафтових компаній.

Цю інформацію виданню підтвердили четверо учасників цієї наради, однак офіційно ніхто з них коментувати її не захотів.

Довірені особи Тимошенко повідомили, що із самого початку наради вона заявила, що не згодно з першою частиною указу президента, у якій діяльність уряду з врегулюванню кризи визнається неринковою.

За словами довірених осіб Тимошенко, "у свою чергу президент вибачився перед російськими нафтотрейдерами за те, що уряд України не давав їм можливості працювати, і додав, що український уряд найгірший в Європі, і він шкодує, що призначив Тимошенко на цю посаду".

"Запропонував їй приєднатися до СДПУ(о) і написати заяву про відставку. А потім запросив усіх, крім прем’єра, в іншу кімнату випити шампанського", - говорять джерела з боку Тимошенко.

Свідок із президентської сторони розповів "Дзеркалу тижня" наступне: "Президент був послідовним і закликав російську сторону поводитися по-партнерськи стосовно Україні і не влаштовувати паливну кризу щоразу, як починається посівна".

"Також він сказав про те, що уряд надміру використовував неринкові важелі при врегулюванні кризи. Однак Юлія Тимошенко заявила, що категорично не згодна з указом президента і переконана: уряд усе робив правильно".

За словами джерела з боку Ющенка, "президент не став вдаватися в дискусію і попросив Юлію Володимирівну утримуватися від таких публічних коментарів, які демонструють роз’єднаність у команді".

"Тимошенко знову повторила, що категорично не згодна з оцінкою президента. Після чергового зауваження президента вона втретє сказала про свою незгоду, при цьому подякувавши окремо українській і татарській компаніям і повідомивши, що у неї буде окрема розмова з російськими нафтотрейдерами", - сказало джерело.

"Прем’єр дозволила собі нечуване: перед іноземними гостями критикувати рішення президента. У зв’язку з чим Віктор Ющенко сказав їй, що в такому разі вона може написати заяву про відставку і йти разом із СДПУ(о) і "Регіонами" дудіти в дудки і стукати в барабани", - сказало джерело з боку Ющенка.

За словами джерела з боку Ющенка, ніякого шампанського ніхто не пив, а президент на закінчення переговорів сказав: "Сьогодні шампанське пити не будемо" і, звертаючись до російських нафтотрейдерів, додав: "Ми це зробимо наступного разу за ваш рахунок".

Прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко висловила здивування із приводу того, що після зустрічі відбувся якийсь фуршет.

За її словами, "президент вийшов дуже задоволеним. За ним ішли прем'єр і секретар РНБОУ, які розмовляли між собою".

Українська правда

Читайте також указ, через який посварилися Ющенко й Тимошенко

Ющенко попередив Тимошенко про персональну відповідальність


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування