Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МІЛІЦІЯ ПОБИЛА ПРОШКУРАТОВУ В НІС, У ШУФРИЧА СТРУС МОЗКУ?

Субота, 21 травня 2005, 11:58
СДПУ(о) заявляє про побиття парламентаріїв і викрадення з лікарні екс-глави Закарпатської області Івана Різака.

"20 травня 2005 року, близько 24 години, у палату до Різака, де знаходилися народні депутати Володимир Воюш, Нестор Шуфрич, Тамара Прошкуратова, увірвалися близько 15 "омоновців" у масках", - говориться в заяві прес-служби, переданій в "Українську правду".

"Правоохоронці" брутально і цинічно побили народних депутатів України, серед них – жінку, Героя України Прошкуратову. Били по-звірячому, кийками по голові, ногами та головою о підлогу. Шуфрич отримав тяжкий струс мозку", - стверджують в СДПУ(о).

"Колишнього народного депутата України, голову комітету Верховної Ради, екс-губернатора Різака з кров’яним тиском 180/90 з приниженням людської честі і гідності "виволокли" з лікарняної палати, кинули у багажник "джипа" і повезли у невідомому напрямку", - говориться в прес-релізі.

"Мене затисли тумбочкою. Шуфрича вдарили головою об підлогу. Він одержав струс мозку. Тамару Прошкуратову придавили до ліжка і вдарили в ніс. Спеціальними щипцями перекусили наручники", - розповів Воюш на прес-конференції в Ужгороді в суботу.

Він додав, що після цього "Різака поволокли до виходу з палати. Міліція відтіснила тих депутатів, які ще могли щось зробити. Шуфрич втратив на деякий час свідомість".

У зв’язку з цим СДПУ(о) вимагає відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Партія звертаються з проханням до Ради Європи направити до України комісію з прав людини та розглянути це питання на найближчому засіданні ПАРЄ.

Крім того, депутати від фракції СДПУ(о) звернулася до уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової з метою захисту конституційних прав і свобод Різака.

"Враховуючи кризовий стан здоров’я Різака та ставлення до нього з боку "правоохоронних" органів, існує реальна небезпека, що він не доживе до судового процесу. Напевно, саме цього і домагається теперішня влада", - зазначається в зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування