Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція не била Прошкуратову й Шуфрича, а тільки розрізала наручники

Субота, 21 травня 2005, 14:56
Міліція заперечує факт побиття народних депутатів при затриманні колишнього губернатора Закарпатської області Івана Різака.

Як говориться в повідомленні управління зв’язків із громадськістю МВС, згідно з висновком комісійної експертизи Закарпатського обласного бюро судово-медичної експертизи, виявлені в Різака хвороби не входять в перелік захворювань, які є підставою звільнення заарештованих з під варти.

З метою конвоювання заарештованого Різака до ізолятора тимчасового тримання 20 травня близько 22.00 години до кардіологічного центру прибули працівники спецпідрозділу "Сокіл" УБОЗ УМВС України в Закарпатській області й оголосили висновок комісійної експертизи та постанову суду.

"У цей час в лікарні перебували народні депутати України Шуфрич та Прошкуратова, які почали перешкоджати законним діям працівників міліції, висловлюючи погрози на їх адресу та незгоду з рішенням суду, а Прошкуратова прикувала себе власними наручниками до Різака", - говориться в заяві МВС.

"Правоохоронці спеціальним інструментом розрізали наручники, відтіснили народних депутатів від затриманого й доставили його до ІТТ Ужгородського міськвідділу УМВС в області", - стверджує міліція.

"При цьому працівниками міліції жодних тілесних ушкоджень вказаним народним депутатам не завдано", - наголошується в повідомленні.

МВС повідомляє також, що через кілька годин після цієї події Шуфрич та Прошкуратова звернулися до приймального відділення обласної клінічної лікарні й заявили, що близько 23 години 45 хвилин в приміщенні обласного кардіологічного центру невідомі завдали їм незначних тілесних ушкоджень.

"Писати заяви або давати інші пояснення працівникам міліції вони відмовилися й після медичного обстеження відбули з лікарні", - повідомляє МВС.

Як говориться в прес-релізі, 21 травня о 6 годині 45 хвилин Різака було переведено до слідчого ізолятора №9 (м. Ужгород) Державного департаменту з питань виконання покарань в Закарпатській області, де він утримується на даний час.

Разом з тим, за вказівкою генпрокурора Святослава Піскуна на Закарпаття прибули заступник генпрокурора та заступник міністра внутрішніх справ для перевірки обставин викладених у заяві Прошкуратової та Шуфрича.

Протягом доби за даною заявою буде проведено службове розслідування, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як повідомлялося, у суботу СДПУ(о) заявила про побиття народних депутатів, в тому числі Прошкуратової і Шуфрича, а також про викрадення Різака "в невідомому напрямку".

Читайте також:

МІЛІЦІЯ ПОБИЛА ПРОШКУРАТОВУ, У ШУФРИЧА СТРУС МОЗКУ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування