Україна пригрозила Росії проблемами у взаєминах за підтримку опозиції

Субота, 21 травня 2005, 16:40
Україна кваліфікує звернення Росії до Ради Європи з приводу порушення демократичних норм в Україні як недружній акт.

"В Україні викликає стурбованість зростання активності тих політичних сил у Російській Федерації, які не бажають адекватно сприймати масштабну демократизацію нашого суспільного життя", - говориться в повідомленні українського МЗС.

"Одним із проявів таких настроїв стала заява Державної Думи Російської Федерації від 20 травня 2005 року. Її можна розцінити не інакше, як чергову спробу російського парламенту применшити масштаби демократичних перетворень в Україні, утвердження і поширення верховенства права, поваги до прав і свобод людини як вищих цінностей суспільного розвитку", - говориться в повідомленні.

"Ще зовсім недавно за масовими фальсифікаціями народного волевиявлення минулим політичним режимом деякі російські депутати не лише спокійно спостерігали. Вони відверто стали на сторону тих в Україні, хто застосовував антидемократичну практику як норму суспільного життя, а сьогодні називає себе "опозицією". Зроблена Держдумою РФ заява є по своїй суті перекручуванням фактів та демонстрацією підтримки саме таких політичних сил", - наголошує МЗС.

Досить дивними, відзначається в повідомленні, виглядають наміри російських законодавців знайти підтримку "своїм своєрідним уявленням про демократію саме в тих європейських інституціях, з боку яких неодноразово лунало занепокоєння станом демократії у самій Росії".

"Українська сторона кваліфікує такі дії російських законодавців як недружній акт і висловлює сподівання на те, що їх буде припинено. В іншому випадку прогрес у двосторонніх взаєминах, очевидно, став би проблематичним", - наголошується в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News