Політолог: скандал між Ющенком і Тимошенко – це добре

Субота, 21 травня 2005, 19:29
Політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що скандал навколо відставки прем’єра Юлії Тимошенко свідчить про необхідність "реформування всієї владної системи"

"Скандал свідчить, що тріщини можуть підсилитися й привести до розколу владної команди й переструктуруванню всього політичного поля", - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу.

"Я не впевнений, що відставка відбудеться, але незалежно від того, відбудеться вона чи ні, стало очевидним, що стара машина влади не працює. І вона потребує не просто ремонту, а - капітального", - переконаний Карасьов.

Потрібно враховувати, сказав співрозмовник агентства, що якщо відставка прем'єр-міністра відбудеться, то це повністю перекреслює коаліційний проект влади на вибір 2006 року - ідею створення блока-гегемона із влади.

У свою чергу директор Європейського інституту стратегії й розвитку Дмитро Видрін закликає не драматизувати можливі протиріччя й тертя між Ющенком і Тимошенко.

"Головне для політиків - це єдність головної мети. Це база в політиці, а все інше це робочі моменти", - підкреслив політолог в інтерв'ю агентству.

На його думку, навіть добре, що сьогодні є можливість на такому рівні кожному викласти свою точку зору й спробувати довести свою правоту.

"Добре, коли Тимошенко намагається відстоювати її, не втрачаючи гідності. І я думаю, це нормально й добре, що президент на це реагує не так, як реагував минулий президент, який би вже написав купу указів про відставку," – висловився політолог.

Видрін з жалем відзначив, що "і в оточенні Ющенка, і в оточенні Тимошенко є чимало людей, які хотіли б їх зштовхнути, посварити, намагаючись зробити на цьому й гроші, і кар'єру".

"Поки ці люди є, будуть виникати подібного роду моменти, але поки є загальне бачення мети, я думаю, що це не більш, ніж тактичні робочі розбіжності", - підсумував політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування