На Євробаченні в Україні перемогли біло-голубі

Неділя, 22 травня 2005, 01:18
На пісенному конкурсі "Євробачення-2005" в Україні перемогла представниця Греції Гелена Папрізу.

Вона співала пісню "My Number One", яка набрала 230 балів під час голосування. Гелена вдруге представляла Грецію на пісенному конкурсі "Євробачення".

За гречанкою іде ще одна представниця Середземномор'я - Мальта (192), третя - Румунія (158), у ізраїльської виконавиці - 154 бали, повідомляє УНІАН.

Український гурт "Гринджоли" не став фаворитом європейського шлягер-голосування - у нього в підсумку 30 балів, у середині другої десятки.

Найвищий бал - 12 - українцям дали польські шанувальники "Євробачення", 8 балів прийшли з Молдови, 7 - з Португалії, 2 - з Росії і 1 - з Іспанії. Білоруси не додали українцям жодного балу, проте проголосували за росіян, додавши їм 12 балів.

Українці віддали 7 голосів Ізраїлю, 8 - Хорватії, 10- Мальті, 4 - Росіії, 12 - Молдові.
Весь час голосування сайт Євробачення http://eurovision.ua не завантажувався. Ті українці, які проголосували SMS, отримали від Євробачення спеціальну подяку, де було повідомлено про зарахування голосу, також у вигляді SMS.

Відповідаючи на прес-конференції на запитання, чи не вважає Гелена, що її виступ був дуже схожий на виступ Руслани у 2004 році, співачка з Греції заявила, що фольклорні акценти на Євробаченні стали модними ще у 2003 році. "Руслана підтвердила цю тенденцію", сказала вона, і додала, що її пісня була традиційною грецькою піснею.

Приз "Золота пектораль" переможниці конкурсу о першій ночі на сцені Палацу Спорту передавав президент України Віктор Ющенко. На концерті також були присутні прем'єр Юлія Тимошенко та члени уряду.

Як відомо, прапор Греції має біло-голубі кольори.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування