Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах просить ЄС допомогти з "Одеса-Броди"

Неділя, 22 травня 2005, 16:20
Перший віце - прем'єр України Анатолій Кінах вважає, що розвернути нафтопровід "Одеса - Броди" і пустити його у прямому напрямку можливо лише за допомогою Євросоюзу.

Про це він заявив на Всесвітньому економічному форумі, що триває в Йорданії, повідомляє Німецька хвиля

За словами Кінаха, надзвичайно важливо, щоб Євросоюз долучився до зусиль України, так як проект нафтопроводу є важливим і для країн ЄС, де діють безкомпромісні правила - не більше ніж 25% нафти з однієї країни.

Одночасно, віце-прем'єр визнав наявність труднощів, які стануть на заваді розвороту нафтопроводу. Головна з них - запланований на червень запуск нафтопроводу "Баку-Тбілісі-Джейхан".

Разом з тим Кінах вважає переорієнтацію нафтопроводу "Одеса-Броди" цілком реальною.

Щодо поточної ситуації на українському ринку пального, перший віце-прем'єр спрогнозував, що ціни на бензин залишатимуться стабільними до кінця червня.

Під час перебування у Йорданії Кінах обговорював участь України у декількох перспективних бізнес-проектах, наприклад запрошення Йорданської сторони взяти участь у побудові каналу, який з’єднає Червоне й Мертве море.

Серед інших пропозицій українському бізнесу, Кінах відзначив будівництво швидкісної магістралі від Аммана до Дамаска, а також участь України у тендерах на розвідку нафтових родовищ та видобуток нафти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування