Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратник Тимошенко каже, що питання про відставку не стояло жодного разу

Понеділок, 23 травня 2005, 11:50
Міністр фінансів Віктор Пинзеник стверджує, що він нічого не знає про конфлікт між президентом Віктором Ющенком і прем’єром Юлією Тимошенко і переконаний, що вони - єдина команда.

Про це він сказав в інтерв’ю "Львівській газеті" у понеділок.

"Питання про відставку Тимошенко не стояло жодного разу. І я переконаний, що й у майбутньому цього не буде... Будь-які спроби посіяти розбрат або його видимість між прем’єром і президентом приречені на провал".

"Уряд є єдиною командою президента, яка дедалі більше згуртовується та переходить до командних методів роботи", сказав міністр.

Він також відзначив, що зазвичай "після ухвалення рішення дискусії припиняються. Але вони є нормальною практикою".

"Триває нормальний процес ухвалення рішень, які не є простими, адже ситуація, в якій опинився уряд, є складною. Питань фінансової кризи вдалося уникнути, але залишились інші проблеми", сказав він.

Пинзеник підтвердив також існування "картельних змов" між російськими нафтотрейдерами, про які говорила Тимошенко.

"Ми зіштовхувалися з такою змовою, і не лише цьогоріч. Раніше також виникала аналогічна ситуація. Поведінка тих, хто працює на нашому ринку, а він є практично монополізованим, свідчить: ми мали справу саме з картельною змовою", сказав міністр.

На запитання щодо вступу України до СОТ та незадоволення Ющенка стосовно виконання урядом цієї програми, яке він висловив днями, Пинзеник зазначив, що "цей процес не буває простим".

"Ми реагували на ситуацію, яка пов’язана з цінами на деяких товарних ринках, але водночас потрібно враховувати критерії вступу до СОТ. А це не просто, адже є позиція виробників, на яких потрібно зважати і шукати компроміс", сказав він.

Пинзеник додав, що "те, що відбулася нарада у президента, є добрим поштовхом, адже дискутували не лише міністри, які безпосередньо опікуються цим питанням, а й голова парламенту.

Читайте також:

ЮЩЕНКО ЗАПРОПОНУВАВ ТИМОШЕНКО ПОДАТИ У ВІДСТАВКУ

ТИМОШЕНКО ПРОСИТЬ НЕ РОБИТИ ДИВЕРСІЙ ЩОДО ЇЇ ВІДСТАВКИ

ЮЩЕНКО КАЖЕ, ЩО ДОВІРЯЄ ТИМОШЕНКО. Але не спростовує, що пропонував їй відставку

Політолог: скандал між Ющенком і Тимошенко – це добре

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування