Кінах вибачився перед російськими бізнесменами за різкі заяви Тимошенко

Понеділок, 23 травня 2005, 12:45
Перший віце-прем'єр уряду України Анатолій Кінах у понеділок на зустрічі з російськими промисловцями і підприємцями вибачився за "різкі заяви посадових осіб України в розпал нафтової кризи".

"Я вибачаюся за уряд країни, за різкі заяви низки посадових осіб, що були зроблені в розпал нафтової кризи", - заявив Кінах.

За його словами, "знайдені форми рішення питань з регулювання ринку нафтопродуктів".

"Російські компанії, такі як "ЛУКОЙЛ", ТНК, "Татнафта" і інші, бачили, наскільки складно довелося розв'язувати це питання", - зауважив Кінах. За його словами, "він дуже радий, що президент Ющенко підтримав позицію про те, що ніяких неринкових, адміністративних, силових методів вирішення цього питання не повинно бути".

"Влада має постійно бути в діалозі з бізнесом на рівноправній основі і не тільки в кризовій ситуації, схожій на цю", - сказав Кінах.

За його словами, вже "необхідно думати про російсько-українську угоду на перспективу на 10 років з транспортування нафти територією України".

Перший віце-прем'єр України нагадав, що з 75 мільярдів кубометрів газу, які Україні необхідні щорічно, видобуток усередині країни складає близько 20 мільярдів кубометрів газу, а при потребі України в 20-24 мільйонах тонн нафти щорічно в країні добувається тільки 3 мільйони тонн нафти з газовим конденсатом.

"80% енергоресурсів в Україну завозиться. І ми розглядаємо енергетичну безпеку України через енергозбереження, диверсифікацію і створення умов цивілізованого ринку", - відзначив Кінах. "Нам необхідно створити більш ефективну базу для розвитку плідного співробітництва в енергетичній області з Росією", - заявив він.

РІА Новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування