Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУЦЕНКО ВИЗНАВ, ЩО ПРОТИ ШУФРИЧА ПОРУШИЛИ ЗАКОН

Понеділок, 23 травня 2005, 14:29
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що правоохоронці, які проводили затримання екс-губернатора Закарпаття Івана Різака, перевищили повноваження.

Коментуючи заяви депутатів-членів СДПУ(о) про їхнє побиття при затриманні Різака, Луценко сказав, що на міліцейській відеоплівці є вся ситуація, крім одного епізоду – коли Шуфрича зняли з Різака, він випав з кадру.

"Сам факт того, що Шуфрича знімали з Різака, уже є порушенням статусу недоторканності", - сказав Луценко.

"Я це визнаю, і цьому буде дана оцінка. Якщо в Шуфрича є ще і побої, то це - кримінальний злочин, за що потрібно відповідати", - додав Луценко.

"Мені дісталася та сама міліція, яка діяла рік тому у Мукачевому. Можливо, вони діяли не зовсім у відповідності до закону, але я можу сказати депутатам, що вони не мають права бити працівників міліції і перешкоджати їм виконувати рішення суду", - додав Луценко.

Він припустив, що дії депутатів Шуфрича і Воюша підпадали під це визначення.

Луценко також сказав: "Я найнятий в цій країні виконувати закон. Не я подавав на Різака в суд, а те, що робила міліція, визначено кримінально-процесуальним кодексом, який ухвалений 1961 році, і згідно з ним це все законно".

"Українська правда"

Читайте також:

Наручники, Прошкуратова і друга черепно-мозкова травма Шуфрича за останні п'ять місяців


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...