Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Лазаренка вирішила викрити головного свідка в його справі

Понеділок, 23 травня 2005, 17:25
Захисники Павла Лазаренка наполягають на тому, що всі обвинувачення на адресу їх підзахисного з боку його колишнього партнера Петра Кириченка є "частиною його особистої угоди з колишнім керівництвом Генпрокуратури України".

Про це Лігабізнесінформ повідомили в партії "Громада".

"Громада" також заявляє, що "поки в США продовжується судовий процес у справі українського екс-прем'єра, бізнес Кириченка в Дніпропетровській області не просто процвітає, але й користується підтримкою окремих представників судової влади".

Як приклад, партія Лазаренка наводить публікацію київського щотижневика "Столиця" (N20) про те, що комерційні структури Кириченка, більш ніж сім років тому оголошеного Генпрокуратурою в розшук, не просто вели успішний бізнес у нашій країні, а й користувалися заступництвом колишньої української влади.

"Ще в 2001 році Кириченку вдалося провести аферу з відчуженням майна в реальних власників спільного підприємства "Агроснабсбыт" (м.Дніпропетровськ) на користь нікому не відомої американської фірми "Xanadu property holdings, lls". Як згодом з'ясувалося, структура "Xanadu property holdings, lls" насправді не значиться в реєстрі юридичних осіб США і діє за сфальшованими документами", - відзначає "Громада".

"Виявившись нахабно обікраденими, реальні власники "Агроснабсбыта" спробували через суд відновити свої права. Їм це в пік "жовтогарячої революції" таки вдалося", - говориться в заяві.

"Однак вже в квітні поточного року колегія суддів Дніпропетровського апеляційного господарського суду в складі голови і доповідача Неклеси, суддів Логвиненка і Павловського чомусь знову, як у роки розквіту режиму Кучми, фактично зайняла сторону неіснуючої "Xanadu property holdings, lls", за якою стоїть Кириченко", - заявляє "Громада".

Як відомо, у п'ятницю суддя Північного округу штату Каліфорнія Мартін Дженкінс зняв велику частину з тих 29 обвинувачень проти екс-прем'єр-міністра України Лазаренка, за якими у червні минулого року журі присяжних винесло свій обвинувальний вердикт.

Як відомо, більшість обвинувальних статей тримається на свідченнях Кириченка.

Читайте також:

З Лазаренка зняли більшість обвинувачень

Хоч Лазаренко і виграв, його посадять на 10 років?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...