Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

110 депутатів знову хочуть бачити в парламенті Піскуна і Луценка

Понеділок, 23 травня 2005, 19:01
Депутати, які наполягають на проведенні додаткового засідання з приводу ситуації навколо затримання екс-губернатора Закарпаття Івана Різака, зібрали 110 підписів парламентарів з необхідних 150.

Про це в інтерв'ю журналістам у понеділок повідомив уповноважений представник фракції СДПУ(о) Володимир Заєць.

"Проект ухвали про проведення додаткового засідання на погоджувальній раді у понеділок. Підписали представники 9 фракцій за винятком фракцій "Наша Україна", Соцпартії і БЮТ", сказав Заєць.

Він підкреслив, що вже зібрано 110 підписів депутатів, проте ще не подали свої підписи фракції Компартії, Народної партії, "Єдина Україна" і "Союз", а також багато позафракційних депутатів.

Заєць повідомив, що на додаткових зборах "пропонується розглянути питання про ситуацію у зв'язку із застосуванням сили представниками силових органів проти народних депутатів, а також зміни до Карно-процесуального кодексу".

За словами депутата, "пропонується з першого питання заслухати генпрокурора Святослава Піськуна, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніну Карпачову, надати слово лідеру фракції СДПУ(о) Леоніду Кравчуку, членам цієї фракції Нестору Шуфричу, Тамарі Прошкуратовій, Володимиру Воюшу".

З другого питання пропонується внести зміни до УПК, відповідно до якого 150 нардепам надавалося б право узяти на поруки підозрюваного, і ставити питання про зміну запобіжних заходів для нього.

Заєць підкреслив, що не бачить проблем зі збором підписів для додаткового засідання парламенту.

Депутат також відзначив, що залежно від того, коли будуть зібрані необхідні підписи, додаткове засідання парламенту може відбутися в середу або четвер на поточному тижні.

Нагадаємо, що раніше спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що у випадку якщо депутати зможуть зібрати до 17 години понеділка 150 підписів, то на 15 годину середи буде скликано спеціальне засідання Верховної Ради. Якщо цього не буде зроблено, то засідання відбудеться пізніше.

Читайте також:

Після наради у Литвина щодо ситуації в Ужгороді "кожен залишився при своїй думці"

Депутати СДПУ(о) демонструють синці у парламенті


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...