Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко застосував адмінресурс на користь Мальти

Понеділок, 23 травня 2005, 19:05
Віце-прем’єр з гуманітарної політики Микола Томенко вважає, що головним завданням України на "Євробаченні-2005" була не перемога на ньому, а гідна європейська презентація України для всього світу.

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам.

"Треба бути реалістами. Ми стояли перед вибором: або зробити найкраще в історії "Євробачення", або зробити переможцями "Гринджоли". Ми обрали перше", - зазначив віце-прем'єр.

"Президент ще раніше мені сказав, що ми не розглядаємо "Євробачення" як пісенний конкурс, ми розглядаємо його як унікальну європейську презентацію України, і тому зробимо усе можливе, щоб вийти за межі змагання гуртів і пісень", - сказав Томенко.

"Ми вперше зробили тиждень України для Європи, а також переконали організаторів конкурсу, щоб вперше було пряме включення з революційного Майдану, а також, щоб головний приз вручав особисто президент України, чого раніше ніколи не було", - додав віце-прем'єр.

За його словами, у "Гринджол" не було ні фінансових, ні організаційних можливостей для проведення повноцінного промо-туру, а їх поїздки по країнах Європи обмежувалися невеликими прес-конференціями та зустрічами.

Також, на думку віце-прем’єра, тут зіграв і політичний чинник. Так, наприклад, Білорусь, яка не віддала на "Євробаченні" за Україну жодного голосу, перед тим відмовилася взяти кліп "Гринджол" саме з політичних мотивів.

Особисто віце-прем’єру Миколі Томенку сподобався виступ українського гурту "Гринджоли", і він вважає, що політична пісня на "Євробачені" - це краще, ніж "показувати на сцені стриптиз".

За словами Миколи Томенка, більшість європейських експертів визнали, що ті принципи та підходи, які використала Україна при проведенні цьогорічного "Євробачення", є "найкращими за всю історію цього пісенного конкурсу".

Також Томенко відкрив журналістам "таємницю", як керівництво України голосувало на "Євробаченні".

"Керівництво держави розділилося на дві групи. Віктор Андрійович активно вболівав за Мальту, і коли він дізнався, що можна голосувати N-ну кількість разів, він відразу активізував усю родину на підтримку Мальти", - розповів Томенко.

"Я зібрав групу на підтримку Молдови, ще й з міркувань політичних: я хотів, щоб за Україною наступною була Молдова. Але, на жаль, цей експорт демократичної революції… пісенної.. у хорошому сенсі слова, пішов не в Молдову, а в Грецію. Але як казав Юрій Луценко, в Греції теж давно не було революцій", - зазначив він.

Інститут масової інформації


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування