Тимошенко не захистить Шуфрича, а він не жбурлятиме вази в Литвина

Вівторок, 24 травня 2005, 12:17
Перший заступник голови партії СДПУ(о) Нестор Шуфрич не вважає "Трудову Україну" справжньою опозицією.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День" у вівторок.

"На нашому електоральному полі зараз три основні гравці — ми, Партія регіонів і ПСПУ. Комуністи — на своєму, а Мороз — на полі Ющенка, Тимошенко та Литвина, на нашій території його немає", - сказав він.

На питання про відносини СДПУ(о) з партією "Трудова Україна", яка першою заявила про свою опозиційність, Шуфрич сказав, що "трудовики" сьогодні показують "своє справжнє обличчя, тобто "опозиційність".

"Знаєте, бувають джипи-"внедорожники", які до будь-якого болота заїдуть, на таран не побояться піти; а є джипи "паркетні", яким з асфальту з'їжджати вкрай небажано. Так ось, "трудовики" — саме паркетна опозиція! Перехід Коновалюка від Януковича для мене має чітку характеристику та певну назву", - зазначив він.

На думку Шуфрича, нинішня опозиція у парламенті більш "цивілізована", ніж колишня.

"Ми обіцяли пляшками та вазами у спікера не кидати, не поливати його водою, а діяти виключно згідно з Конституцією та законами. Залишаємо за собою право робити те саме, що й помаранчеві свого часу", - запевнив Шуфрич.

"При цьому наша загальна культура поведінки набагато вища. У стінах Верховної Ради бійки не почнемо, але й іншим не радимо", - попередив есдек.

Шуфрич також висловив думку про те, що побиття в Ужгороді депутатів від СДПУ(о) ініційоване "згори" і звинуватив президента Віктора Ющенка в тому, що він "особисто віддав команду Піскуну "знищити есдеків і їхній бізнес".

На питання, чи могла б прем’єр-міністр Юлія Тимошенко особисто захистити його, Шуфрич відповів, що "Юлія Володимирівна — сильна жінка, пройшовши через все, через що проходимо зараз ми, зуміла вистояти. Але сумнівно, щоб у атмосфері загального колінопреклоніння перед Ющенком їй вистачило духу суперечити безпосередньому босу, відстоюючи інтереси будь-кого".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування