Томенко не згодний з Червоненком і відсилає його до громадськості

Вівторок, 24 травня 2005, 12:31
Порядок добровільної реєстрації електронних ресурсів повинен бути затверджений лише після ґрунтовного громадського обговорення як вітчизняними, так і міжнародними експертами.

Таку думку у вівторок висловив віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко, коментуючи наказ Міністерства транспорту і зв’язку "Про затвердження порядку проведення державної реєстрації електронних інформаційних ресурсів".

Томенко в цілому не заперечує проти появи ініціативи запровадження добровільної реєстрації електронних ресурсів. Але відзначає, що цей документ викликав "бурхливі і насамперед негативні відгуки медіа-спільноти".

На його думку, будь-які ініціативи щодо нормативного врегулювання реєстрації та контролю за змістом електронних інформаційних ресурсів повинні розглядатися виключно в межах інформаційних законів, Конституції України, а також нормативних актів Ради Європи у цій сфері.

"На сьогодні світовий досвід засвідчує, що добровільна реєстрація електронних інформаційних ресурсів може бути встановлена в окремих випадках. Але більшість європейських країн дуже обережно підходять до цієї проблеми, усвідомлюючи, що разом з запровадженням подібних нововведень можна встановити тотальний контроль за національним інформаційним простором, тим самим грубо порушивши права людини", - зазначив віце-прем’єр.

"Крім того, ні в якому разі не можна допустити, щоб таким порядком був встановлений контроль за змістом інформації, що розміщується на електронному ресурсі", - вважає Микола Томенко.

Він переконаний, що така надзвичайно серйозна проблема, як запровадження реєстрації інтернет-видань, не повинна врегульовуватися підзаконним актами.

"Це повинно закріплюватися на рівні законів у сфері обігу інформації, причому тільки після тривалого і ґрунтовного громадського обговорення як вітчизняними, так і міжнародними експертами".

"Українська правда"


Читайте також:

Червоненко оголосив війну Інтернету?

Поки що наказ Червоненка підстав для оскарження не дає


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування