Ющенко дав надію екс-олігархам, що не за всі заводи треба доплачувати

Вівторок, 24 травня 2005, 12:55
Президент Віктор Ющенко заявляє, що опублікований в російській газеті "Комерсант" список компаній для дооцінки як нечесно приватизованих був попередньою версією.

Ющенко сказав у інтерв'ю "Файненшл Таймс", що той список є "неофіційним".

Президент вкотре пообіцяв, що в "найближчі дні" буде опублікований список таких компаній, де приватизаційні угоди підлягають перегляду.

Ющенко заявив, що підтримує зусилля з поліпшення управління державними активами, включаючи створення державної вертикально-інтегрованої нафтокомпанії, але в той же час відзначив, що він не допустить націоналізації.

Компанії, приватизація яких буде переглянута, можуть бути знову виставлені на аукціон, і сьогоднішні їхні власники одержать шанс зберегти ці компанії за собою у випадку, якщо вони запропонують за них найвищу ціну.

Ющенко сказав про те, що метою низки інвестиційних проектів, над якими він працює, є зниження залежності України від Росії як постачальника нафти й газу.

Щодо кризи з нафтопродуктами Ющенко заявив, що він не побачив у діях російських нафтокомпаній ознак змови, як про це заявляла прем'єр Юлія Тимошенко.

Ющенко виступив із критикою політики регулювання цін як "неліберальної й неринкової".

"Іти в цьому напрямку було б неправильним, і цього не відбудеться. Мені знову довелося нагадати уряду про те, що така політика не збігається із цілями або методами нової влади", - сказав Ющенко.

Як відомо, минулого тижня "Комерсант" опублікував список підприємств, за які треба буде доплатити.

Цей список можна прочитати тут:

У списку на доплату структури Пінчука, Ахметова, "Привату", ІСД і російських олігархів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...