Ющенко і Тимошенко будуть до березня разом, хоч у них і конфлікт

Вівторок, 24 травня 2005, 13:17
Радник президента Віктора Ющенка Борис Нємцов вважає, що минулого тижня між Ющенком й прем'єром Тимошенко був серйозний конфлікт.

Про це він сказав в інтерв'ю на "Эхо Москвы".

"Дійсно, минулого тижня був досить серйозний конфлікт, причому публічний, між ними. І приховувати це нерозумно, так воно й було", - сказав Нємцов.

"До речі, журналісти провели гігантську роботу, слава богу, на Україні вільна преса, на відміну від Росії, і телевізійна, і паперова, і загалом, журналісти зіграли ключову роль у тому, щоб ця інформація стала надбанням громадськості", - вважає радник президента.

"Отож, звичайно ж, між ними конфлікт. Конфлікт по ряду ліній, але перше, Тимошенко - найпопулярніший політик України, її рейтинг - 55%, у Ющенка – 50%. Можете собі уявити, якби в нас Фрадков мав рейтинг 70, а Путін - 40?", - відзначив він.

У той же час радник президента зауважив, що Ющенко й Тимошенко розуміють також, що "якщо їхній тандем буде похований, то ніхто з них окремо виграти вибори не може".

"Така політична ситуація, що якщо Ющенко піде окремо, а Тимошенко до нього в опозиції, то вони в Раді не зможуть мати більшість, ні той, ні інший. Це означає, що Тимошенко не буде прем'єр-міністром, але це одночасно й означає, що Ющенко не буде впливати на парламент", - вважає Нємцов.

Радник Ющенка розкритикував кроки уряду з адміністративного стримування цін та відзначив "погіршення економічної ситуації в країні".

"Економічний ріст на Україні був найбільшим у СНД торік. Він склав 12% ВВП. У першому кварталі цього року ріст радикально сповільнився й становить 5%. При цьому рівень інфляції досить високий, за нашими оцінками, інфляція буде", - сказав Нємцов.

Радник президента вказав на "політичну причину того, що відбувається ". "Справа в тому, що на Україні вибори в березні, і вибори доленосні, це вибори в парламент, а за новою конституцією парламенту має всю повноту влади парламент, а не президент, я підкреслюю. Тому той, хто виграє парламентські вибори, той і стане хазяїном країни", - наголосив він.

"Природно, у цих виборах збирається брати участь і Тимошенко, і Ющенко і т. д. Далі звичайна політична логіка, народу подобається, коли притискають олігархів, виходить, ми їх будемо душити", - висловив свою думку Нємцов.

"Як душити, змусимо їх задешево продавати нам бензин. Не вийшло з бензином зараз, добре, зате ми їх задушили, набрали бали, годиться. Народу подобається, коли відбирають власність, тому що - бачиш, накрали, а тепер жирують, давайте поділіться. Тому будемо відбирати не тільки "Криворіжсталь", але і "Укррудпром", і "Аеросвіт" і т.д." , - заявив радник президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News