Лазаренка випустять на волю, а справу на нього закриють?

Вівторок, 24 травня 2005, 13:21
Адвокати українського екс-прем'єра Павла Лазаренка не виключають, що справа проти їх підзахисного в американському суді може бути закрита.

Про це йдеться в коментарі адвоката Лазаренка Марини Долгополої, поширеному у ЗМІ.

Вона нагадала, що на початок слухання справи Лазаренка у США до обвинувального акту було внесено 53 пункти, 39 із яких на сьогодні вже скасовано (24 пункти було скасовано рішенням Суду Північного Округу Штату Каліфорнія від 7 травня 2004 року та 15 пунктів - рішенням цього ж суду від 20 травня 2005 року).

"Рішення американського суду від 20 травня 2005 року відкриває реальний шлях для скасування більшості із 14 пунктів, що залишаються, оскільки суддя дотепер не дав відповідей на деякі подані раніше захистом юридичні питання", - вважає адвокат.

Наразі, за її словами, захист направляє до суду повторний запит з наданням нових доказів щодо зняття тих пунктів звинувачення, що залишаються.

Долгопола розкритикувала заяву екс-прокурора Марти Борщ про те, що Лазаренко все одно отримає не менше 10 років, зазначивши, що "колишній представник сторони обвинувачення... лише висловила своє бажання щодо вердикту в цій справі".

"Цей коментар не витримує жодної критики, оскільки пані Борщ, пропрацювавши у цій справі більше 7 років та зрозумівши, що ця справа не має перспектив, давно звільнилася з офісу прокуратури. Марта Борщ програла цю справу, що переконливо підтверджується вищезгаданим рішенням судді від 20 травня цього року", - заявила Долгопола.

"23 червня цього року – це дата визначена судом для попереднього слухання, де суддею буде розглянуто повторний запит захисту про закриття справи. В цей день навіть теоретично не може вирішуватись питання щодо призначення покарання", - зазначила адвокат.

За її словами, навіть якщо суддя не скасує всі із 14 пунктів, що залишаються, захист негайно подасть апеляцію до апеляційного суду.

Долгопола вважає, що рішення суду від 20 травня дає також "вагомі юридичні підстави для закриття справи на апеляційному рівні, оскільки суддею Дженкінсом не розглянуто та не вирішено по суті низку юридичних та фактичних питань".

"Сьогодні є всі підстави заявляти, що справа буде закрита, оскільки матеріали, які були надані українською стороною до американського суду були сфабриковані Леонідом Кучмою та Михайлом Потебеньком. Про будь-які терміни покарання не може йти мова, справа буде закрита", - наголосила Долгопола.

"Українська правда"

З Лазаренка зняли більшість обвинувачень

Хоч Лазаренко й виграв, його посадять на 10 років?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News