Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрича стукнули об бетон в межах навчання демократії. Ющенко проти такого

Вівторок, 24 травня 2005, 18:37
Президент України Віктор Ющенко вважає, що в ситуації з побиттям народних депутатів Нестора Шуфрича і Тамари Прошкуратової при затриманні екс-глави Закарпатської області Івана Різака неправильно поводилися обидві сторони.

"Ми всі вчимося демократії. Я впевнений, що сьогодні українське суспільство, у тому числі, політичні сили, депутатський корпус, не повинні повчати український суд як діяти в тому або іншому моменті слідства", - заявив президент журналістам у Полтаві.

"Як я це бачив по телеканалах, у новинах, по плівках, що знімали працівники МВС, у такий спосіб поводитися з народними депутатами - це значить допускати порушення закону", - відзначив Ющенко.

"Це дві сторони однієї медалі", - додав він.

Президент висловив сподівання, що з цієї ситуації зроблять висновки обидві сторони. Він також висловив переконання, що в Україні суд повинен працювати незалежно, не зазнаючи тиску.

"Я усе зроблю, щоб правосуддя не зазнавало жодного тиску ні з боку влади, ні з боку опозиції, ні з боку будь-якої політичної сили", - запевнив Ющенко.

Як повідомлялося, Шуфрич, а також його колега по фракції СДПУ(о) Тамара Прошкуратова постраждали минулої п'ятниці в Ужгороді, коли колишнього голову Закарпатської обладміністрації Івана Різака на виконання судового рішення переводили з лікарняної палати в слідчий ізолятор. Депутати намагалися перешкодити представникам правоохоронних органів забрати Різака.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко визнав факт порушення з боку працівників міліції статусу недоторканності нардепів, разом з тим, звернувши увагу на незаконні дії самих депутатів. Зараз розслідуванням інциденту займається генеральний прокурор Станіслав Піскун, проводиться службове розслідування МВС, а також працює парламентська комісія.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Луценко визнав, що Шуфрича знімали, порушуючи закон

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування