Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко називає винних у бензиновій кризі

Вівторок, 24 травня 2005, 19:21
Президент України Віктор Ющенко вважає, що сьогодні проблема нафтової кризи в країні вже в минулому, і уряд повинен зробити висновки з того, що сталося.

"Сьогодні будемо вважати, що ця сторінка (нафтова криза) вже перегорнута. Дуже хотілося б, щоб з цього минулого були винесені уроки", - сказав Ющенко журналістам у Полтаві у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Не потрібно шукати ніде причин, причина в собі. Цей урок потрібно прийняти. Я впевнений, що й прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, і віце-прем'єр Микола Томенко ці висновки вже зробили", - додав він.

Президент порадив Тимошенко й Томенко виходити з того, що "те, що в Україні відбулася нафтова криза, криза нафтопродуктів - це криза штучними, спровокованими діями адміністративного характеру по втриманню певної цінової позиції на деякі товари" нафтової галузі, зокрема, на бензин А-95.

Ющенко відзначив, що коли в Україні ціна 95-го бензину зрівнюється з ціною 92-го, "завжди буде виникати криза 95-го бензину".

"Тому я стверджую, що ніякого російського втручання не було в ці процеси, ніякого втручання певних українських кіл у цей процес не було", - заявив президент.

"Коли на адміністративному режимі тримається певна ринкова позиція, рано або пізно доводиться приймати рішення, що буде хворобливим як для покупців, так і для влади", - сказав Ющенко, відзначивши, що "затягування цього рішення" привело до того, що воно було "особливо хворобливим".

"Якби на початку місяця влада еластично вчинила з цінами на бензин, при цьому мова йде по одній позиції - А-95, кризи в Україні не було б", - сказав глава держави, пояснивши, що в цьому судженні він ґрунтується на результатах переговорів з нафтотрейдерами, з російською стороною й з керівниками нафтопереробних заводів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування