Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не хоче штовхатися і готовий красиво піти?

Вівторок, 24 травня 2005, 21:36
Після парламентських виборів 2006 року Україну знову очікує переділ влади, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

У вівторок на зустрічі з активом Чернігівської області спікер підкреслив, що президентські вибори 2004 року були складними і важкими, і зараз "окреслилася перспектива на найближчі 10 років".

У той же час Литвин вважає, що "є час приходити в політику і є час іти, і головне - вгадати цей час і красиво піти", адже "люди хочуть бачити нових осіб у політиці". Спікер переконаний, що зараз уже настав час зрозуміти, що вибори закінчилися, припинити боротьбу і починати працювати.

Головною ознакою нинішньої політичної ситуації, відзначив Литвин, є задекларована боротьба з корупцією. У той же час, він згадав 1994 рік, коли у своєму першому виступі тодішній президент Леонід Кучма також оголосив про боротьбу з корупцією, після чого "деякі люди виїхали за кордон".

Спікер вважає за необхідне "позбутися від того, що кожен послідовник критикує свого попередника".

Відповідаючи на питання про блокування на наступних виборах Народної партії з іншими політичними силами і про те, чи обмежиться це блокування співробітництвом з Народним союзом "Наша Україна" і БЮТ, Литвин підкреслив, що зараз для нього важливо визначити роль і перспективи його партії, і тільки після цього він ухвалить остаточне рішення.

"Я сьогодні розглядаю всіх союзниками, хто працює в правовому полі", - сказав спікер, нагадавши, що Мін'юст зареєстрував 126 партій.

За словами Литвина, наразі йдуть дискусії і переговори, але головне - принципи, на яких політичні сили будуть домовлятися.

"Для мене головне - не проштовхнутися в парламент, а те, яким буде наступний парламент, наскільки він буде консолідований і працездатний", - підкреслив спікер, додавши, що не хотів би "монолітності" нової Ради, оскільки тоді рішення в ній будуть "штампуватися".

На питання про політреформу, Литвин сказав, що в українського парламенту на сьогоднішній день немає політичної волі прийняти рішення по законопроекту про внесення змін у Конституцію, що стосується реформи місцевого самоврядування.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

До Ющенка, Тимошенко і Литвина в блок просяться ще 60 охочих

ЮЩЕНКО, ТИМОШЕНКО І ЛИТВИН ПІДТВЕРДЖУЮТЬ НАМІР ОБ'ЄДНАТИСЯ НА ВИБОРАХ-2006

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування