ТИМОШЕНКО БІЛЬШЕ НЕ РЕГУЛЮВАТИМЕ ЦІНИ НА БЕНЗИН

Середа, 25 травня 2005, 11:53
Міністерство економіки України скоротило термін дії указу Кабміну про встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на дизпаливо і бензини.

Про це агентству "Новини-Україна повідомили в прес-службі Мінекономіки в середу.

Відповідно до наказу Мінекономіки від 23 травня 2005, дія наказу про граничні ціни на бензин закінчується 25 травня 2005 року.

В той же час держсекретар Олександр Зінченко сказав, що за ситуацію на паливному ринку "можна не переживати", додавши, що "бензинову кризу в державі вдалося владнати лише після втручання президента Ющенка".

Про це він заявив, перебуваючи в Донецьку, повідомляє "5 канал".

Заяву першого віце-прем’єра Анатолія Кінаха про причетність українських високопосадовців до кризи Зінченко коментувати не став.

"Думаю, що уряд у цілому ситуацією володіє. Концепція, котра діє зараз, значно досконаліша, російські компанії, які працюють на нашому ринку, одержали абсолютно чіткий сигнал і від президента, і від членів уряду, адже вони пройшли по всій вертикалі прийняття рішень".

Нагадаємо, що 14 квітня Мінекономіки встановило граничні обмеження оптово-відпускних цін на дизельне паливо і бензини, які реалізуються на внутрішньому ринку, у відповідності з якими ціна найпопулярнішого бензину марки А-95 не повинна була перевищувати на заправках 2,99 гривень.

У середині травня граничні ціни були збільшені і бензин А-95 міг продаватися за ціною не більше 3,20 гривень.

Дане обмеження викликало негативну реакцію у керівництва російських нафтових компаній "ТНК" і "Лукойл", які контролюють в Україні не менше 3/4 ринку нафтопродуктів.

18 травня президент Ющенко підписав указ "Про заходи щодо стабілізації ситуації на ринку нафти і нафтопродуктів", відповідно до якого доручив Мінекономіки відмінити граничні ціни на нафтопродукти, що реалізуються на внутрішньому ринку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування