Ющенко просить Тимошенко не смішити весь світ про пули-мули

Середа, 25 травня 2005, 12:28
Президент Віктор Ющенко закликає припинити коментарі про кризу нафтопродуктів як змову російських компаній.

"Ми перегорнули тему так званої енергетичної кризи. І в кого є терпіння і розум, закінчили коментарі про заговори, пули, мули...", - сказав Ющенко на бізнес-форумі в середу.

"Хотів, щоб ми не балувалися з легендами, міфами, щоб з нас не сміявся весь світ. Самі влізли (у бензинову кризу), і самі вилізли, от і все. Це тонкі речі, на які звертає увагу весь світ, як країна на це реагує", - додав Ющенко.

"Краще в кризу не входити, щоб потім з неї мужньо виходити – якщо в Міністерстві економіки сидять економісти, а в Міністерстві фінансів – фінансисти", - сказав Ющенко.

Як відомо, раніше із заявами про змову росіян для підвищення цін виступили прем'єр Юлія Тимошенко і віце-прем'єр Микола Томенко.

Ющенко також сказав, що очікує на зниження темпів інфляції.

За словами президента, "перший квартал страждав політичними шоками, які були в четвертому кварталі минулого року", і тому інфляція за перші три місяці 4,4% - "це була жовта карточка".

Але, додав Ющенко, в квітні інфляція знизилася до 0,6% і "плюс липень чи серпень, а можливо, і червень будуть місяці інфляції з від'ємним знаком".

Ющенко сказав, що прийняв владу з дефіцитом бюджету 32 мільярди. "Це дефіцит воюючої країни! Я з жахом думаю, що через рік могло бути з цією владою, з такою увагою до культури цін".

"Щоб нікому не здавалося, що бюджет 2005 року – це хліб, намазаний медом", - сказав Ющенко, але додав, що цей бюджет на 9% перевиконується.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування