Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТЕХНОГЕННА КАТАСТРОФА У МОСКВІ. ПІВМІСТА ВІДКЛЮЧЕНО ВІД ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ

Середа, 25 травня 2005, 12:36
Прокуратура Москви приступила до перевірки у зв'язку з масовими відключеннями електрики у декількох районах столиці. Версія диверсії поки не підтверджується.

"Найвірогіднішою причиною виникнення аварійної ситуації на підстанції "Чагіно" поки є підвищений ступінь зносу устаткування, брак оборотних коштів, адже підстанція була введена в експлуатацію в 1963 році".

Про це заявила в Держдумі Росії журналістам начальник департаменту РАО "ЄЕС Росії" по взаємодії із ЗМІ Маргарита Нагога, повідомляє "Новости России".

Раніше повідомлялося, що віце-прем'єр уряду Росії Віктор Христенко назвав причиною масового відключення електроенергії у Москві пожежу і вибух на підстанції "Чагіно".

У той же час керівник прес-служби РАО "ЄЕС Росії" Тетяна Міляєва, заявила, що порушення енергопостачання були викликані аварією на одній з підстанцій ВАТ "Мосенерго", повідомляє"Інтерфакс-Украиїна".

"Відбулося відключення одного з комутаційних апаратів на підстанції "Чагіно", після цього спрацювала протиаварійна автоматика, яка почала відключення ліній низької напруги", - сказала вона.

У Москві блоковано рух електропоїздів на Павелецькому напрямі, а також на так званому "великому кільці" у Підмосков'ї. Крім того, приміське сполучення перерване на частині Київського напряму і Білоруського.

Без електрики залишилася Рада Федерації, де проходить пленарне засідання, проте сам зал засідань забезпечується електроенергією автономно.

Внаслідок катастрофи була зупинена робота метрополітену на кількох лініях метро, припинена подача води в адміністративні і житлові будинки, відключені багато російських інтернет-сайтів.

За даними "Эха Москвы", також немає електрики в Тульській області і Подольську (Московська обл.). Також є повідомлення про відсутність електроенергії в Калузькій області.

Як повідомив начальник метрополітену Дмитро Гаєв, "потяги метро не ходять на Калузько-Ризькій лінії, на Замоскворецькій лінії, повністю зупинено рух на Каховській сполучній гілці, Бутовській і Люблінській лініях. Перервано рух на Серпуховській гілці від "Бульвару Дмитра Донського" до станції "Серпуховська".

За словами Гаєва, з метрополітену евакуювали людей, станції метро закриті для входу пасажирів. Їм рекомендують користуватися наземним транспортом.

Гаєв охарактеризував ситуацію в метро як аварійну. Раніше повідомлялося, що під землею в метро знаходяться близько 20 тис. людей.

Як повідомили в департаменті по зв'язках з громадськістю ВАТ "Російські залізниці" приміське сполучення у напрямі Москва-Тула паралізовано.

На вулицях міста не працюють світлофори - на дорогах утворилися пробки, зафіксовані аварії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: