Ющенко обіцяє відставки губернаторам і обурений, що обігнали жовтих тигрів

Середа, 25 травня 2005, 14:01
Президент Віктор Ющенко обіцяє відставку губернаторам, якщо у їхніх областях до 1 липня не буде запроваджена реєстрація малого бізнесу в одному вікні.

"З 1 липня повсемісно працюватиме режим єдиного вікна реєстрації бізнесу, а з 1 червня – єдине вікно на кордоні", - сказав Ющенко на бізнес-форумі в середу.

"Це дві дати рокові, і якщо митник не відкриє – головний, найкращий митник має піти у відставку. Там, де не завели принцип єдиного вікна, глава обласної адміністрації має піти у відставку", - додав Ющенко.

Ця фраза була зустріта оплесками присутніх бізнесменів. "Чому глави обладміністрацій не аплодують?", - обурився Ющенко, подивившись у зал.

Ющенко також доручив, що "через 10 днів кожне відомство має покласти на стіл президенту пропозиції про скасування регуляторних норм", які передбачається усунути законом про дозвільну систему.

Ющенко підкреслив, що якщо вдасться провести в парламенті проект закону про дозвільну систему, то "більше однієї тисячі регуляторних документів помре в один день".

Президент перелічив деякі формальності, які є бар'єром, іноді нездоланним, для відкриття власного бізнесу в Україні.

Наприклад, відзначив Ющенко, "якщо ви хочете торгувати морозивом - без управління охорони культурної спадщини, лоток ви не організуєте", - підкреслив він.

При цьому Ющенко показав роздруківку завдовжки в півтора метри - скільки треба зробити для відкриття бізнесу.

За вартістю процедура повинна скоротитися в два рази. "Я розумію, що є платні послуги держави, але я хотів би знати, хто в нас такий дорогий", - підкреслив Ющенко.

Також він відзначив, що розроблено проекти законів щодо спрощеної системи оподатковування.

Суть пропонованих змін, за словами президента, полягає в поверненні до низки позицій, які були змінені не до кінця продуманими рішеннями.

Також президент відзначив, що планується детальніше вивчити проблеми скасування вільних економічних зон.

"По кількості економічних зон обігнали всіх жовтих тигрів разом узятих. Я бував у багатьох економічних зонах, але таких зон, як в Україні, ніде в світі не бачив", - сказав Ющенко.

Однак він підкреслив, що має інформацію про наявність вільних економічних зон, що дійсно працювали, а не тільки оббирали бюджет.

За його словами, влада знає, що низка підприємців відчувають дискомфорт у результаті різкого скасування пільг. За словами Ющенка, це питання ще буде обговорюватися.

"Українська правда", Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування