Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче підвищити планку для ПДВ. Ющенко не проти його відмінити

Середа, 25 травня 2005, 15:06
Президент і уряд просять парламент розглянути проект закону про повернення обмеження в реєстрації платників ПДВ на рівень 500 тисяч гривень.

Про це повідомила в середу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, виступаючи на форумі "Регуляторна політика - засади відкритості і прозорості влади".

Прем'єр відзначила, що ПДВ усе ще залишається проблематичним податком. За її словами, аналіз сплати податку за 2004 рік свідчить про те, що якщо його справно платити і повертати заявлений до відшкодування ПДВ, то баланс усе одно буде негативним.

Тимошенко запросила представників бізнесу до обговорення принципів податкової системи України.

На її думку, одним з варіантів виходу з даної ситуації може бути заміна ПДВ податком на реалізацію, що, за словами глави уряду, має ту ж природу, але інший принцип стягнення.

Також прем'єр підкреслила, що в нас не буде легалізації зарплати доти, поки зберігається таке навантаження на фонд заробітної плати. На думку Тимошенко, це навантаження можна і потрібно істотно знизити.

Прем'єр просить парламент розглянути цей законопроект першим питанням у вівторок.

Зміни в бюджет передбачали введення реєстрації платником ПДВ, починаючи з 300 тисяч.

Президент Віктор Ющенко у свою чергу закликав не затягувати і вирішити питання щодо подальшого існування схеми стягнення ПДВ.

Він відзначив, що схема ПДВ працює в багатьох країнах, однак, цей механізм працює нормально, тому що там немає структур, що мають якісь преференції від влади.

Президент вважає, що необхідно провести дискусію щодо дії схеми ПДВ і почути різні сторони. Він думає, що в цьому питанні необхідно або залишити ПДВ, удосконаливши цей механізм, або взагалі скасувати цей податок.

У будь-якому випадку, сказав президент, прихильники і супротивники тієї або іншої схеми повинні виступити і висловити свою думку.

Ющенко при цьому сказав, що механізми сплати і відшкодування ПДВ - "не проста бухгалтерія", тому що змінити систему оподатковування за один рік неможливо. Він закликав найближчим часом ухвалити рішення з цього питання, тому що неможливо "постійно знаходитися в підвішеному стані".

Президент також відзначив, що під час дискусії з цього питання необхідно виступити представникам різних організацій, що займаються економічними питаннями.

Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...