Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя, який порушив справу проти Кучми, позивається з Піскуном

Середа, 25 травня 2005, 16:35
Печерський районний суд Києва в середу розпочав розгляд цивільного позову до генерального прокурора Святослава Піскуна про захист честі, гідності і ділової репутації колишнього судді Апеляційного суду Юрія Василенка.

На початку судового засідання Василенко заявив клопотання про відвід судді Жанни Бернадської, мотивуючи це тим, що вона, на його думку, упереджено поставиться до розгляду справи.

Свої побоювання Василенко пояснив тим, що Бернадська у свій час винесла незаконну ухвалу про відновлення на посаді Піскуна. Вона ж дала незаконну санкцію на обшук у службовому кабінеті судді Апеляційного суду Київської області, який ухвалив рішення про закриття кримінальних справ проти екс-керівників корпорації ЕЄСУ, серед яких була і нинішній прем'єр Юлія Тимошенко.

Проте, відзначив Василенко, суддя Бернадська вислухала його доводи, після чого назвала їх неаргументованими і клопотання відхилила.

Крім цього, Василенко розповів, що на судове засідання не з'явився ані сам Піскун, ані його представники, тому суд ухвалив рішення перенести засідання на 6 червня.

У лютому цього року в інтерв'ю журналу "Кореспондент" Піскун, відповідаючи на одне з питань, некоректно (на переконання Василенка) висловився про його службову діяльність, і у зв'язку з цим Василенко звернувся до суду.

В інтерв'ю Піскун дає свою оцінку діям Василенка з приводу порушення двох кримінальних справ стосовно Леоніда Кучми в жовтні і листопаді 2002 року.

"Обвинувачення мене у безпредєльничєствє принижує мою честь і гідність", - сказав Василенко раніше.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...