Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що виборці до Ющенка "охолонуть" перед виборами

Середа, 25 травня 2005, 16:44
Парламентські вибори 2006 року будуть "надзвичайно складними", з використанням як апробованих, так і нових технологій, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Так спікер спрогнозував журналістам розвиток подій у ході майбутньої виборчої кампанії.

За словами спікера, складність виборів-2006, зокрема, буде полягати в тому, що нинішня влада одержала "надзвичайно високий кредит довіри" українського суспільства, а коли надії людей не виправдовуються - завжди настає охолодження".

Крім того, Литвин прогнозує складнощі майбутніх парламентських виборів у технічному плані.

Зокрема, за словами спікера, мова йде про те, що для голосування людям буде запропонована велика кількість бюлетенів, у яких потрібно буде проставити оцінку. Крім того, у бюлетенях буде велике число партій, які беруть участь у виборах.

Разом з тим, Литвин висловив думку про те, що рішення про розведення за часом парламентських виборів і виборів у місцеві органи влади прийнято не буде, хоча, на його думку, у перспективі таке рішення ухвалювати необхідно.

Відповідаючи на питання про те, чи буде прийнято закон про держреєстр виборців, спікер підкреслив, що був би надзвичайно задоволений, якби таке рішення було ухвалене.

Литвин нагадав, що прийняття відповідного закону є одним із зобов'язань парламенту, яке він узяв на себе, приймаючи закон про зміни в закон про вибори президента України в ході кампанії 2004 року. Спікер підкреслив, що буде стимулювати парламент "у напрямку розгляду такого законопроекту".

На питання про обрання заступника голови Верховної Ради, Литвин сказав, що питання може бути винесене на голосування на наступному пленарному тижні за умови відсутності протистояння в сесійному залі.

У той же час, Литвин припускає, що "сплеск емоцій і протистояння гарантовані", особливо коли буде розглядатися звіт тимчасової слідчої комісії парламенту з питань дотримання конституційних прав і свобод громадян.

Литвин повідомив, що в ході заслуховування звіту комісії депутатам буде запропоновано розглянути законопроект про внесення змін у Кримінально-Процесуальний кодекс і прийняти відповідну постанову за результатами роботи парламенту.

Крім того, спікер відзначив, що в Раду поки не надійшло жодної заяви від депутатів, які поєднують свій мандат з роботою у виконавчих органах влади.

Литвин повідомив, що стосовно депутатів-сумісників направлені подання у Київський апеляційний суд: уже направлено 25 подань, і ще 9 готуються.

Литвин також нагадав, що законом про політреформу передбачається, що таке питання вирішується автоматично: якщо депутат не складає свої повноваження, через 20 днів парламент автоматично їх припиняє.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...