Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун скоротив свою заступницю, через яку його звільнили

Середа, 25 травня 2005, 17:11
Генеральний прокурор України Святослав Піскун звільнив з посади свого заступника Ольгу Колінько у зв'язку зі скороченням штату відповідно до ст. 140 пункт 1 Кодексу законів про працю.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

У зв'язку зі звільненням вона також усунена від обов'язків члена колегії Генпрокуратури.

Як відомо, Піскуна вперше звільнили з посади генпрокурора після заяв Колінько, яка викривала зловживання своїм становищем збоку генпрокурора. Її комітет рекомендував Кучмі звільнити Піскуна відповідно до статті 106 Конституції України.

Повернувшись на посаду Піскун заявив, що перевірка не виявила перевищення ним службових повноважень.

13 квітня на прес-конференції заступник генерального прокурора Колінько заявила, що вважає перебування Піскуна на посаді генерального прокурора нелегітимним.

Вона зазначила, що ситуація, яка склалася у Генпрокуратурі, - "за межами українського законодавства".

Колінько наголосила, що Піскун, "перебуваючи нелегітимно на своїй посаді", за допомогою службового становища і підлеглих здійснює перевірку тих проблемних питань і розслідування тих фактів щодо нього, які розглядалися на Координаційному комітеті з питань боротьби з оргзлочинністю при президентові, після чого він був звільнений у жовтні 2003 року.

Вона також заявила про тиск на її сім'ю з боку Генпрокуратури і попередила, що не збирається закінчувати життя самогубством: "У мене пістолета нема. Я глибоко віруюча людина. Розраховуватися з життям не збираюся".

Колінько також сказала, що боїться за членів своєї родини, за деякими з яких, за її словами, стежать.

14 квітня перший заступник генерального прокурора Сергій Винокуров повідомив, що Піскун у ставленні до Колінько повівся "досить коректно", запропонувавши у зв'язку з ліквідацією її посади очолити прокуратуру на вибір в одній із трьох областей - Запорізькій, Закарпатській, Черкаській, а також посаду директора одного з досить престижних профільних інститутів.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування