Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін звинуватив Чубайса в енергокатастрофі. Його посадять?

Середа, 25 травня 2005, 17:47
Президент Росії вважає, що керівництво РАО ЄЕС винне у проблемах енергопостачання Москви, які виникли у середу.

"Керівництво РАО "ЄЕС Росії" приділяє недостатньо уваги поточній діяльності компанії... Потрібно займатися не тільки проблемами, пов'язаними з глобальною політикою в області енергетики і з реформуванням компанії, а й поточною оперативною роботою", - сказав президент, повідомляє УНІАН

"За попереднім даними, причиною стали не тільки проблеми, пов'язані зі зносом обладнання, хоч і це так - обладнання там 1966 року", додав він.

У той же час у зв'язку з аварією в енергосистемі Москви і низці інших регіонів Росії органи прокуратури порушили кримінальну справу стосовно керівництва РАО "ЄЕС Росії".

"Кримінальну справу порушено по статті 293 УК РФ (халатність)", - повідомив "Інтерфаксу" в середу офіційний представник Генпрокуратури РФ.

За його словами, кримінальну справу порушено також і за статтею 201 УК РФ (зловживання повноваженнями).

"В ході слідства буде дана правова оцінка діям кожного керівника РАО ЄЕС, кожного посадовця, що відповідає за безперебійну подачу електроенергії населенню, об'єктам соціальної сфери", - відзначив представник Генпрокуратури.

Нагадаємо, що в середу в деяких районах Москви відбулося масове відключення електроенергії, в результаті якого була зупинена робота метрополітену на декількох лініях, припинена подача води в адміністративні і житлові будинки, на вулицях перестали працювати світлофори.

Читайте також:

ТЕХНОГЕННА КАТАСТРОФА У МОСКВІ. ПІВМІСТА ВІДКЛЮЧЕНО ВІД ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування