Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, що генералісимуси пропонували хабара за Одеську митницю

Середа, 25 травня 2005, 18:43
Президент Віктор Ющенко вимагає від підлеглих швидкого реагування на проблеми.

"Я ніколи не підпишу указ президента, де ставиться завдання до 1 січня 2006 року зробити те-то і те-то. У мене немає часу. У мене є десять днів, два тижні, максимум 30 днів", - сказав Ющенко під час бізнес-форуму.

Він також пообіцяв не повторювати помилок минулої влади.

"Ми не для того мерзли на Майдані, щоб потім повторювати Кучму чи Януковича. Я не хочу жити під тінню такої влади. У мене є для цього воля, і я закликаю, щоб у вас також воля була", - сказав Ющенко.

"Якщо будуть люди у владі, до рук яких прилипають гроші, вони будуть звільнені за добу", - додав він.

Ющенко розповів історію: "Коли йшло формування нової структури митниці, один високий дядько з попередньої влади звернувся з проханням: "Забирайте все що завгодно, що нечесно зароблено. Залиште тільки Одеську митницю, один метр кордону для металу, для прокату і інших потреб".

Ющенко зазначив, що зараз за перші чотири місяці надходження на митниці збільшилися на 50%. "І це ми ще порядок не навели", - сказав він.

За словами Ющенка, на його особистому контролі – митниця на молдовському і придністровському переході.

Ющенко розповів про свою нараду з митниками: "Я поставив мету – повна кадрова заміна, я казав це їм (керівникам митниці, які працювали при Кучмі) у вічі. У них було багато зірок на погонах, на рівні генералісимусу, по обличчю видно, що люди влаштовані. Я розповів про будинки за 5 км від митниці, як прищі на полі, 3-5 поверхові, клуби побудували. Хоч би в лісі заховалися!".

Ющенко закликав підприємців повідомляти про хабарництво: "У вас є десятки телефонів, куди говорити, починаючи від телефону прем'єр-міністра".

Під час наради Ющенко також звернув увагу на проблеми інвалідів в Україні.

"Це моє питання і 48 мільйонів українців. Це (інваліди) – нормальні люди, які не хочуть жити в резервації", - сказав Ющенко і закликав зробити їх життя простішим.

"Як інваліду потрапить в обласну адміністрацію, районну адміністрацію, потрапити на другий поверх до глави адміністрації, бо нижче той не спускається? З якого телефону інваліду потелефонувати? В який туалет сходити попісяти?..."

Ющенко сказав, що "те, що потрібно зробити виконавчою владою, буде зроблено добровільно і з піснею". "Я переконаний, що нас в цьому питанні підтримає бізнес", - додав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування