Червоненко отримав вибачення від російського депутата за себе і за Порошенка

Середа, 25 травня 2005, 18:53
Депутат Держдуми Росії Олексій Митрофанов вибачився перед міністром транспорту і зв'язку України Євгеном Червоненком за звинувачення міністра у тому, що він нібито узяв хабар у розмірі 3 млн. дол.

За словами Митрофанова, ініціатором зустрічі, яка сталася у середу в Москві у присутності журналістів, був він. Вони провели з Червоненком півгодинну розмову, під час якої він і вибачився.

Також Митрофанов заочно вибачився перед секретарем РНБОУ Петром Порошенком.

Російський депутат пояснив журналістам ситуацію навколо оприлюдненої ним інформації про те, що Червоненко нібито отримав хабар.

"Дуже добре відомі мені люди з Росії, пов'язані з Україною, зустрілися зі мною і попросили дуже терміново озвучити інформацію (з приводу Червоненка), тому що це пов'язано з долею людини – заступника керівника СБУ Олександра Скибинецького, який нібито проводив цю операцію, і тепер його життю погрожують", сказав він.

Як уточнив Митрофанов, він не встиг подивитися навіть касету із записом передачі хабара, оскільки його запевнили, що йдеться про години і навіть хвилини.

За словами Митрофанова, він вивчив касету "тільки після того, як "НТН" заявив, що йому ніхто не передавав касету про передачу хабара і зчинився скандал навколо цієї справи".

Тепер депутат переконаний, що касета "має характер явного монтажу, досить грубого".

Митрофанов також повідомив, що коли його просили озвучити інформацію про хабар Червоненку, то сказали згадати також Порошенка, уточнивши, що "це дуже важливо".

"Тоді я запропонував, можливо, когось іншого, наприклад, діючого прем'єра, на що мені була дана відповідь, що ось цього якраз і не треба", - сказав Митрофанов. "Підсумовуючи всю цю історію, я дійшов висновку, що вона зухвало сфабрикована", додав він.

На думку Митрофанова, "задіяні особи, що ініціювали все це, не пов'язані з Москвою, а більше з внутрішніми взаємовідносинами в Україні".

У свою чергу Червоненко зазначив, що він радий вибаченням і вважає, що "це відбулося через те, що він багатьом неугодний". За його словами, перевірки які проводяться Мінтранспортом, не подобаються багатьом, і на нього і його оточення йде небувалий тиск.

Як повідомлялося, 15 травня в інтерв’ю програми "Момент істини" російського телеканалу "ТВЦ" Митрофанов поширив інформацію про те, що Червоненко нібито був затриманий у своєму кабінеті при отриманні хабара в 3 млн. доларів, але за прямою вказівкою президента Віктора Ющенка міністра випустили.

Російський депутат заявив, що український телеканал "НТН" передав його журналістам плівку із записом дачі хабара. Телеканал "НТН" спростував цю інформацію в прямому ефірі.

УНІАН

Читайте також:

У Росії розказують, що Червоненка арештували за хабарі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News